11 Temmuz 2012 Çarşamba

İyi , Kötü

Uzun zamandır yazmıyorum yaz rehaveti isteksizlik bazen üşengeçlik v.s v.s.
Bugün şunu tekrar iyice anladım ki çocuk yetiştirmek çok zor bir sanat. Hayattaki belki de en zor sınavlardan biri bir çocuğu yetiştirmek o yetişirken oluşabilecek bütün  olumsuz şeylere gögüs germek bertaraf etmek. Bu haftaya iyi başlamıştım halbuki bu sene kreşe vermeyi düşünüyorduk Tarkan'ı. Nitekim bazı eğitmen arkadaşlarımızın önerileri ve evimize de yakın olması açısından artısı olan özel bir anaokulda karar kıldık Her türlü sertifikasını ödüllerini inceledik tertemiz bembeyaz  insanın içeri girince içini açan ve bahçesi harika bir okul. Ön kayıtlar için evraklarımızı tamamladık okuldaki eğiticilerle konuştuk içimize çok yattı hatta Tarkan ayrılmak istemedi okuldan yaz kampında olan çocuklarla kahvaltısını yaptı anne ben okula gidicem dedi çok mutlu olduk ailecek eğitmenler çok güler yüzlü öğretmenlerle resimler çekildi yani arasam bu kadar bulamazdım dedim kedimce. Bakalım ay sonunda kesin kayıtlar yapılacak umarım bir aksilik olmaz.
Böyle mutluyken bugün canım sıkıldı. Bir müddettir Tarkan'ın sol gözünde özellikle yakın tuttuğunda birşeyi kayma olduğunu farketmiştim   bugün doktor randevusu vardı ben iş yoğunluğundan  izin alamadım ama dedesi ve halası götürdüler doktor sol gözünde hipermetrop olduğunu söylemiş doğuştan oluyormuş ama  bu yaşlarda belirtileri ortaya çıkıyormuş o yüzden önceden farketmemiş olunması normalmiş ama malesef özel hastane bünyesindeki araçlarla ölçüsünü birtürlü alamamışlar nasıl iş anlayamadım. Bizi üniversite hastanesine sevk etmiş orada ölçüm için teknolojik araçlar varmış. Randevuyu da alamadım üniversiteden ayın 27 sinde başlıyormuş randevular yani böyle can sıkıntısıyla 2 hafta daha bekleyip Allah bilir ayın kaçına randevumuzu alacağız ve kesin sonucu o zaman öğrenebileceğiz. Gözlük verirse Tarkan'a nasıl taktırtacağız sürekli o gözlüğü onuda tam bilemiyorum. Allah beterinden korusun diyerek kendimi avutuyorum umarım herşey güzel olur.

9 yorum:

Esra dedi ki...

Sibelcim okulunuz hayırlı olsun şimdiden ve çok geçmiş olsun, bizimkinde ben de bir kayma farkediyorum, gittik de doktora ama muayene ettirmedi kendini, çok ağladı, üniversite hastanesi önerdi birkaç arkadaş bize de, ben de biraz takıyorum kafama ama sonra Allah beterinden korusun diyorum senin de dediğin gibi. Allah çaresiz dert vermesin, bakalım ne çıkacak çocuklarda, diliyorum birşey olmasın her ikisinin de o güzel gözlerinde.

alisnur dedi ki...

Arkadasim, kuzey 11 aylikken gos yasi kanal tikanikligindan ameliyat oldu, Allah dermansiz dert vermesin, merak etme her sey yoluna girecek. yaz donemi oldugu icin randevular oyledir. medicalde gorumcem calisiyor, istersen ordaki cihazlari sorayim senin icin.
okul durumuna cok sevindim. gonlunce olsun insallah. ben yine yeni bakici arayisindayim. dikis tutmadi bi turlu.

burcu dedi ki...

Sibelcim çok geçmiş olsun, Dediğin gibi Allah beterinden korusun , Önemli hastalıklar değil bunlar, alışır takar sen hiç merak etme, kendini de çok fazla üzme . Biliyorum konu çocuklar olunca işin rengi annelerde bambaşka oluyor tabii ama önemli rahatsızlıklar değil bunlar.
Okulunuz da hayırlı olsun. Bu 4+4ler çıktığından beri bende bu sene kreşe yazdıracaktım okul yaşıda erkene alınınca vaz geçtim bir sene daha evde anneannesiyle saltanatını sürsün diye..Umarım doğru olanı yapmışızdır. Ama baleye yazdırdım ekimde başlayacak. Çom heyecanlıyız . Yıl sonu gösterilerini daha başlamadan iple çekmeye başladım:)
sevgiler

AYÇA dedi ki...

Sibelcim öncelikle gecmis olsun. Kucukken bende takmak zorunda kalmistim. İnanir misin hatirliyorum da cikarmak istemiyordum. Annem hep anlatir.
Demirin siniftan arkadasida 2 yasindan beri takiyor. Annesine de sormustum cikarmak istemiyor mu diye. Rahatsiz olmuyor hic dedi. O yuzden icini ferah tut oyle bir durumda olsa.
Seni ne kadar iyi anliyorum bir bilsen. Allah hep onlara saglik, mutluluk versin insallah.
Okul isi icin cok sevindim. Bu konuda gercekten sanslisiniz.
Sizi öpüyorum. Sevgiler :))

Tarkanın Annesi dedi ki...

Esracım sağol canım vallahi bende bir süredir farkediyordum özellekle yakın plan resimlerde belli oluyor normalde farkedilmiyor ama tabi insan konduramıyor bazı şeyleri ama eğer fırsatın olursa sende farkediyorsan muhakkak baktır bir doktora ama seninki daha ufak bazen o yaşlarda göz kasları zayıf olduğu içinde oluyormuş kaymalar genede inşallah bir sıkıntı yaşamazsın canım.

Nurcancım söylediklerinde hep haklısında işte insan üzülüyor bazen böyle şeylere ama napalım bunada şükür bu arada yardımıniçin sağol canım ama o makinadan birtek üniversite hastanesinde varmış bizde sorduk felan ama neyse bakalım ağustosun 16sına randevu aldık o zamana kadar bekliycez napalım. Bu arada umarım gönlüne göre bbir bakıcı bulursunda şu bakıcı derdinden kurtulursun arkadaşım.

Burcucum iyi dileklerin için sağol canım umarım Ceren'de balede güzel bir eğitim alır ama gerçekten en azından güzel bir faaliyete başlaması onun için çok güzel olacaktır eminim.

Ayçacım sağol dileklerin için umarım senin dediğin gibi çıkar gözlük takmayı sever hatta bizde babasıyla dinlendirici gözlük alıp ilk zamanda çabuk adapte olması için takalım diye düşünüyoruz malum bizde ne görürse onu uyguluyor.

Servis sağol sözlerin için keşke linkinide yayınlasaydın:)

Kuzununannesi dedi ki...

canım uzulme bence , allah tedavıız hastalık vermesın..gozluk verrsen sızde aılece gozluk takarsınız o zaman takar benım kuzum bız gozluk takınca dayanamıyor cunku , saglık dolu gunler..blogunu bırakma gunlugun burası :) sevgıler..benı unutma:)

Tarkanın Annesi dedi ki...

Kokoşcum yaz rehaveti çöktü vallahi hiç elim gitmiyor seni zaten bırakmıyorum hep bakıyorum sitene dileklerin içinde teşekkürler:)

Seda dedi ki...

Geçmiş olsun Sibel'ciğim,sıkma canını, şükretmek her zaman iyidir..şükret ki yüce Allah gözlük takacak gözler verdi yavrularımıza..hiç gözleri görmeyen çocuklar var..hem gözlüklüde acyaip yakışıklı olur :-)
Okuluda hayırlı,uğurlu olsun inşallah..

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Kreş olayına sevindim. Hayırlısı olsun inşallah.
Çok cici olucaktır gözlükle ve emin ol rahatsız olmadan takıcaktır. Biz ebeveynler daha çok sorun yapıyoruz,halbuki onlar birçok konuda bizi utandırıyorlar...