28 Şubat 2012 Salı

Araba Sevdası

Hergün o kadar çok şey öğrenip söylüyor ki hepsini not etmeye çalışıyorum zihnime yazıcam diyorum ama çoğu uçup gidiyor aklımdan. Evet kabul ediyorum oldum olası ezber gücüm hep zayıftı ben çözümlerle ilgili sayılarla ilgili şeyleri sevmişimdir o yüzden. Unutmadan en azından araba sevdamızı yazayım istedim.

Şu bir haftadır arabalara ve araba dergilerine daha bir fazlasıyla takmış haldeyiz. Dedesi öğretmiş(nede olsa Tofaş emeklisi olunca ilk araba markaları öğretilmiş)Evde küçük bir oyuncakçı dükkanı açabilecek kadar çok olan hiçbirini unutmayan hepsini bir bir hatırlayan ,öyle saklayıp sonra yeniymiş gibi tekrar çıkartıp ver yemeyen arabalarının hepsine birer marka adı vermeye başlayan bir çocuk 15 inde altına araba isterse şaşmam galiba.

Anne bak bi tane Poyşe, bi tane mesaraaati, bi tane ferrayi, bi tane meysedes, bi tane omborcini, bi tane MMV, bi tane Fiat,bi tane Opel diye başlayan tahminim 15 e yakın araba markasını defalarca tekrar tekrar söyleyen bir bücür düşünebiliyor musunuz. İşin ilginci amblemlerini dahi ezberlemiş ve dergiden neyi sorsan cevaplıyor. Ben 3,5 yaşında bir çocuğun bunları yapacağını 40 yıl düşünsem tahmin edemezdim. Hemde markalarda öyle böyle değil hepsi en pahalısından:) Yandık vallaha!!!

Bu Sabah beni arıyor:

Anne jipim yerde:)))

Neyseki oyuncak jiple şimdilik kurtarıyoruz paçayı.


Puantiyeler beni de çekmeye başladı kendine neye baksam ilk sorum bunun puantiyelisi varmı olmaya başladı. Bu bir salgın mı acaba hastalık gibi hani bir yerde başlayan herkese sıçrayan. Neyse ki şimdilik zarasız bir salgın kendi açımdan. Cep yakmaya ne zaman başlıycak bilemiyorum.

Aslında son 2 haftadır çok şeyler oldu. Tarkan tam dilli düdük oldu tutabilene aşkolsun. Eşimle sinemaya gidebildik mesela başbaşa sonra ardından yemeğe gidebildik önemli şeyler bunlar Tarkan'dan sonra başbaşa lafını nadir kullanabildiğimi unutmamak gerek.

Ve artık gelsin diye beklediğim bahar ve yaz ayları çooook uzakta dercesine heryeri beyazlara bulayan kar dün akşamdan beri tüm hızıyla yağmakta. Her yer gene beyaz örtüsüne bulanmış durumda. Hadi Hayırlısı.

7 yorum:

darkolivee dedi ki...

hahhahha inşallah ilk saydığın arabalardan bitanesine sahip olur inşallah, eski evimizin olduğu yerde ege daha yeni yeni yürüyordu, egeden 3-4 ay büyük bir çocukla karşılaşıyorduk sürekli sitenin bahçesinde, çocuk bütün arabaları ezbere biliyordu düşün bak 2 yaşında yoktu daha, büyük arabaların amblemlerine bakıp elindeki deftere çizip kendince söylüyordu, küçük dilimi yutucaktımm :)herşey beklenir bu çocuklardan hiçbiryeşe şaşırmıyorum artık :))

yorumun için teşekkür ederim
Hediye çekilişime de katılabilirsin, yarın son gün :)

sevgiler

AYÇA dedi ki...

Ay yerim ben onu ya. O poyseden bende istiyorum :)

Tarkanın Annesi dedi ki...

Darkolivee dediğin gibi herşey beklenir bu ufaklıklardan:)

Ayça'cım bende istiyorum aslında amaaa:) Pyuncağıyla idare ediyoruz şimdi ana oğul..

seda dedi ki...

maşallah akıllı çocuk en güzel arabaları ezberlemiş..babası Tarkan büyünce alır artık bir tanesini:-))kar,skış,soğuk hakikaten geri geldi yahu:-(

Tarkanın Annesi dedi ki...

ya evet Seda'cım anası babası Porşe için çalışıyor vallaha:))

Esra dedi ki...

Sibel çok güldüm Tarkan'a :)
Bizimki de araba meraklısı ama daha bilmiyor adlarını, adam 20 aylık, kornayı, vites değiştirmeyi, anahtarı çevirmeyi biliyor(tabiki oyuncak arabasında), sanıyorum bu onların yaradılışında var.
Ama markaları amblemlerinden tanıması da ayrıı bir alemmiş, gerçeği de olur ileriden inşallah :)

Tarkanın Annesi dedi ki...

Esra dediğin gibi erkekler araba delisi kızlarda bebek hastası genlerine kazınıyor galiba bu durum bakalım ilerleyen günler neler gösterecek.