3 Ekim 2012 Çarşamba

İki Gözün ve Bir Gözlüğün Başına Gelenler

Dün MR çektirmek için Bursa'da Göz Vakfı Hastanesi var oraya gittik oranın başhekimi kontrollerimizi tekrar yaptı. Sonuç Mr kesinlikle yaptırılmayacak çünkü gerek yok zaten tomografisi çekilmiş bir sıkıntı görülmemiş bir daha Mr istemeleri sadece keyfi yada kendi araştırmaları için büyük bir ihtimalle dedi ve açıkçası şaşırdı oda bizim gibi. Çünkü MR çekimi anestezi verilerek yapılan bir uygulamaymış ve küçük çocuklar için çok elzem olmadığı zamanlarda yapılması önerilmeyen birşeymiş. İşin en ilginci mercek numaralarımız yanlışmış özellikle sıkıntı olan sol gözde 3 numara daha düşük bir mercek kullanıyormuş Tarkan, verim alamamamızdaki nedenlerden biride buymuş zaten mercekler sipariş verildi tekrar değişecek. Zaten bu ülkenin en büyük sorunlarından biri de bir defada hiç bir işimizi halledemememiz. İlla bir yanlışlık bir hata olacak. Tarkan'a başta ölçümleri yapıldı ve bir damla damlatıldı 45 dk sonra tekrar ölçümleri yapıldı ve asıl gözlük numaraları işte bu damladan sonraki numaralar olması gerekirken bir önceki hastanede başlangıçtaki numaralara göre mercek numarası belirlenmiş. Nasıl birşeydir bu bilemiyorum ülkenin en iyi araştırma hastanelerinden birinde yapılan yanlışa bakın aynı parayı ikinciye verdik sonuçta. Helali hoş olsun yeterki düzelsin sıkıntımız ama hadi bizler bunları karşılayabilecek güçte insanlarız ama ya karşılayamayanlar. İşte bizim sağlık sistemimizdeki en büyük sorun insanları resmen yap boz tahtasına çevirmek ve paran varsa sağlığın var yoksa başının çaresine bak demek. Neyse velhasılı  gene sol gözdeki tembellik sağ gözü günde 3-4 saat kapamalarla düzeltilecek . Düzeltilecek de gel gelelim Tarkan'a bunu yaptırtmak o kadar zor ki. Belki yeni merceklerle sol gözdeki görme sıkıntısı biraz daha iyileşirde  daha düzene girer herşey diye umut ediyoruz eşimle. üç ay sonra kontrole gideceğiz tekrara.  Okul sıkıntısı da şimdilik bitti gibi güzellikle uyararak arkadaşlarıyla güzel geçinmesini onun hoşlandığı bir dille izah ederek öğretmeniyle birlikte bu konuda diyologlarımızı kesmeyerek onunda yardımlarıyla aşmaya çalışıyoruz. Tartıştığı arkadaşından da özür diledi yanlışlıkla olduğunu söyledi şimdilik tatlıya bağlandı gibi. İnşalllah herşey iyi olsun diye umut ediyoruz.

Allah umutlarımızı boşa çıkarmasın inşallah.

6 yorum:

bahar006 dedi ki...

Çok geçmiş olsun, çocukluğumdan beri pek çok kez Mr çektirdim ama uyutularak çekildiğini yeni duydum, sağlığına kavuşur inşallah bir an önce, sevgiler.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

hay allahım ya.. sibelcim işte bu çok övündükleri sağlık sistemi... ne diyebilirim ki..
şu kapama olayı zor gerçekten.. o yaşta bir çocuğu gerekli olduğuna ikna etmek çok yorucu olmalı.. aslında korsan fikrini iyi düşünmüşsün.. ama yapmıyor di mi.. inşallah en kısa zamanda düzelir canım..
geçmiş olsun..

nil dedi ki...

Geçmiş Olsun Sibel.Hay Allah ya, bir de paranla böyle olması :( Neyse doğru çözüm bulunmuş. Kolaylıklar dilerim size.

Nil dedi ki...

Sibel, artık hiç kimseye güvenmeyecez. tek doktorla sınırlı kalmayacaz. verdikleri üç beş kuruş maaş onu da özel hastanelerde harcayacaz.
en pahalı , eğitim, en pahalı sağlık hizmetleri sunan ülkeden başka ne beklenğir ki?
çok geçmiş olsun cnm.

Tarkanın Annesi dedi ki...

Baharcım sağol canım bizim Mr gözle ilgili olduğu için anestezi veriliyormuş

Sevgicim vallahi o kadar zorki bu olay helede 4 yaşında bir çocuğa bunu yaptırmak çok zor denemediğim yöntem kalmadı gibi bir tek doktoru ararım bak takmazsan diyince biraz kapatıyor bu yöntemide çok istemesemde yapmak zorunda kalıyorum.

Nilhancım dediklerine aynen katılıyorum canım.

Nilcim teşekkürler inşallah herşey düzelir o kadar çok istiyorumki bir yandanda şükrediyorumki genede çocuğumun ameliyatsız düzelme imkanı var.

Sibelbek dedi ki...

ne yazık ki hastaneler artık ticari şirketler haline geldiler Sibelcim. neyseki çok uzamadan sonuca ulaşmışsınız. Tarkan'da zamanla alışacaktır. Genelde önce tepki veriyorlar ama başka çareleri olmadığını anlayınca kabulleniyorlar ;)

geçmiş olsun. öpüyorum ikinizi de :)