1 Şubat 2014 Cumartesi

Tarkan'dan , Ordan Burdan ,Karnemizden

 
Herkese kocaman selam. İşte ayda bir yazıyorum Tarkan'ı unutmamak adına yoksa artık o eski hevesli halim pek kalmadı bu aralar instagrama sardım ne bileyim daha kolay geliyor sanki zaman bloğuma yenik düşüyor bazen oysa daha çok seviyorum aslında bloglarda gezinmeyi birçok şeyi bloglar sayesinde öğrendim bazen dert ortağım bazen teselli edenim oldu ne ilginç ama işte son zamanlarda daha bir zamanla yarışır oldum galiba belki de ondandır çabuk takip etmek  sonra işime tekrar geri dönmek belki instagramda ilk hevestir zamanla o da geçecek ve blogta yazdıklarım geri kalacak vay be neler yazmışım diyeceğim dönüp dönüp baktıkça bilmiyorum işte bu aralar böyleyim. Bu arada instagram hesabım @fersilem belki takip etmek isteyen varsa yazıyorum yoksa öyle aktif olduğumu hergün birşeyler yayınladığımı iddea etmiyorum muazzam olanlar var bu konuda bizimkisi züğürt olandan yani:)
 
Günler bazen çok hızlı geçiyor hızına gerçekten yetişemiyorum bir bakmışım hafta başı bir bakmışım hafta sonu. Örneğin Tarkan yarı yıl tatiline girdi ha bugün yazayım ha yarın derken bir baktım cuma olmuş. Şu resimlerin bile üzerinden nerdeyse 3 hafta geçti sanki daha dün gibi ilginç.
 
Bizler nasılız dersek Allah'a hamdolsun. Allah bu günlerimizi aratmasın derler ya öyle sağlığımız yerinde ya gerisi hikaye.
Tarkan gene aynı, hızına yetişmek bazen çok zor hep oyun oynayalım isteyen küçük bir afacan işte. Maşşallah hareketliliği aynen full devam. Her akşam yemekten sonra küçük bir tiyatromuz var bazen itfaiyeci oluyoruz yangın söndürüyoruz, bazen şöfor olup yolcu taşıyoruz , kimi zaman hokkabaz olup şapkadan tavşan çıkarıyoruz ama ne komiklikler çoğu zaman nefesi kesilene kadar gülüyor ama hareket ve enerji hep var. E tabi bütün gün işte kafası patlayan bir annenin bünyesine bazen bu kadar enerji çok geliyor artık kolumu kaldıracak halim kalmıyor neyseki her akşam az da olsa sabit bir etkinlikte yapıyoruz da vucut dinleniyor sonra pijamaları giyip yatağa ve masal okuma uyuma faslı tabi bende artık takat kalmayabiliyor çoğu zaman ne yapalım sağlık olsun.
Bloglar da gezinirken birşeye rastladım tabiki artıları eksileri kişinin kendini ölçüp biçmesine bağlı çocuğun bazı huylarıyla ilgili her ne kadar konuşsan kurallar koysan da bazen başarılı olamadığın durumlarda belki bir alternatif puanlama tablosu karne gibi. Tarkan yapı itibariyle hareketli ve bazı konularda inatlaşan kendi dediğim olsun diyen bir çocuk hele de erkek anneleri beni daha iyi anlar erkekler malesef kızlara nazaret daha dediğim dedik olabiliyorlar örneğin diş fırçalama konusunda, oyuncak paylaşımı konusunda oyuncak ve giysilerini toplama veya nezaket sözcüklerini kullanma gibi konularda yada o hafta düşündüğü güzel bir düşünceyle ilgili mesela kullanmadığı oyuncaklarını ihtiyacı olanlara vermek gibi yada pazarda yanlışlıkla çarptığı birinden özür dilemek gibi manevi anlamda diyelim öğrendiği bir duayı okumakveya  güzel bir şey düşünmek şükretmek gibi soyut kavramlarla ilgili yada bizlere iyi davranmak suyu elektriği boşa harcamamak ve birkaç şey gibi konularla ilgili sıralamalar yaptım bunları hergün gün sonunda oturup değerlendiriyoruz eğer yapabilmişsek her şıkka 10 puan veriyoruz yapamadıklarımız hakkında konuşuyoruz birdaha ki sefere yaparsak puanımızı alabileceğimizi belirtiyoruz tıpkı karne gibi bunları 2 hafta yapıp puanlarda eğer haketmişse bu sürede kumbarasında biriktirdiği para kadar diyelim 5 tl veya 10 tl onunla istediği birşeyi yapacağız belki bir oyun parkına gideceğiz veya bir kitap alacağız yada çok isterse oyuncak alacağız. Evet belki başta çocuğu ödüle alıştırmak gibi görünebilir ama zaten sen istesende istemesen de çoğu zaman ıvır zıvır şeylere bu para gidiyor bazen oyuncak alınıyor hiç olmazsa birşeyleri hakaderek bunun sonucunda alabileceğini bilmesi de bir öğreticidir bir de böylece o paralar kumbaraya atılıyor ıvır zıvır şeylere gitmiyor. Faydasını gördümmü derseniz maşşallah dilimi ısırayım 2 haftadır yapıyorum birçok konuda düzelme oldu ha gene hala eski yaptığı alışkanlıkları olsa da bazen huysuzluklar yapsada şu 2 hafta düzelttiği birçok şey oldu bazen puanlama yapmak istemiyor o günü es geçiyorum ama oturup birlikte yapıyoruz oyuncaklarını toplayıp lambaları kapatıyor dişlerini fırçalarken daha mutlu bir sürü güzel düşünceleri oluştu ayakkabılarımı veya oyuncaklarımı ihtiyacı olanlara verelim diyor geçen pazarda çarptığı bir teyzeden özür diledi  sinirlendiği zaman puanlama aklına geliyor tamam tamam diyor yüzünü eski haline çeviriyor ne bileyim bilmiyorum bir müddet deniycem bir blogda rastladım bu uygulamaya kendimde deniyeyim dedim umarım hep bu güzellikle devam eder herşey ama tabi denge önemli şimdiye kadar baya iyi gidiyor diyebileceğim şeyler oldu ama nereye kadar bilemiyorum. Neyse çok uzattım
Aşağıda gittiğimiz Kent müzesinde çektiğim resimler var harika bir yerdi. Telden çekildi resimler biraz güzel çıkmamış gibi.
 


 
Mehter takımı dedi bak anne şaşırdım Osmanlı'yı felan herşeyi biliyor baya birşeyler söyledi şaşırdım hatta bu kadar bilgisi olduğunu bilmiyordum Osmanlı hakkında:)




 




 

 
Hacivat ve Karagöz'e bayılıyor zaten bu bölümde baya bir oyalandık ayrılmak istemedi. Hatta dedesi hikayelerini de anlatmış Ulucami inşaatında çalıştıklarını Orhan Bey zamanında yaşadıklarını felan hepsini biliyor dedesi sağolsun bazen anlık şaşkınlıklar yaşayabiliyorum böyle durumlarda




 
benim yakışıklı şirin bıdığım örümcek adama bile arkadaş gibi şarılıyor
 



EEE geldik en önemli mevzulardan birine karnemizi ve sosyal sorumluluk projelerine katılımından ötürü teşekkür belgemizi aldık çok mutlu olduk. Maşalah aktif bir çocuk gelişimimiz çok iyi biraz öğretmeni katlama kesme ve bağlama çalışmaları yaptırın yazmış sadece şimdi etkinlik yaptığımızda ara ara bunlara yoğunluk veren şeyler yaptırıyorum çok şükür halimize. Böyleyiz işte biz Allah hep böyle güzel günler göstersin inşallah uzattım biraz haydi bana müsaade...:)
 
 
 
Bu arada karnenin en sonunda şöyle birşey yazıyordu Tarkan arabalarla oynamayı çok seviyor büyüyünce polis olmak istiyor sabah bir sorayım dedim Tarkan'cım sen büyüyünce polis mi olmak istiyorsun biraz duraksadı bilmiyorum anne daha küçüğüm büyüyünce  mesleklerden birini olacağım işte dedi eee öyle bende dersimi aldım:)



2 yorum:

emreyle hayat dedi ki...

olsun burayı da ihmal etme sen :) instagramda takipteyim pastaandpasta olarak :)

Kuzununannesi dedi ki...

ınsan nasıl gurur duyuyor degılmı..ınsallah unıversıte dıplomasını da goruruz huzurla..ask kelebegım benım