12 Eylül 2009 Cumartesi

DÖNÜŞ

Dönüşler güzel olur yeniden başlamaktır herşeye

Yarımlarını eteklerinden atmaktır tamamlamaktır herbir noktayı

Dönüşler bazen faydasızlıktır çare getirmez

Bazen carenin takendisidir yüzleştirir hatalarınla doğrularınla,

İstemek yada istememektir istersin olur istemezsin olmaz,



Belki de işte asıl anlatmak istediklerim bu kelimelerde gizli. Evet hani şu meşhur söz vardır ya dönüşüm muhteşem olacak aslında böyle ebatı büyük bişey söylemiycem asla sadece döndüm demek için uğradım.

Neden gittinki derseniz aslında ilk anlarda iş yoğunluğundan fırsat bulamayışımdı yazmayışım sonrasımı sonrası kötü. Aslında son yazımdan birkaç gün sonra 8. ay kontrolümüzü olduk neşeliydik oğluşum az kilo almıştı ama boyu uzamıştı kulağı burnu ciğerleri gözleri herşeyi çok iyiydi maşallah güle oynaya evimize geldik.Aradan iki gün geçmedi ben gribe yakalandım of nerden çıktı gene diye içim içimi yerken maske felan o gün akşamı atlattım gece Tarkan'a bakmak için uyandımki alevler içinde yanıyordu.Hemen ateşini ölçtüm 37,6 civarıydı beynimden vurulmuşa döndüm oysaki ne kolladım ona bişey olmasın diye düşünürken bir yandan babası bir yandan ben hafif ıslak bezlerle koltuk altlarını ovmaya başladık derken saatler birbirini kovaladı ama ateşi düşmedi bir fitil koydum ve bir müddet sonra düştü tabi sabah olmuştu nerdeyse eşimle saat 8 gibi aldık özel hastaneye götürdük doktoruna baktı etti yok bişey dedi muhtemel senden virütik birşey bulaşmıştır dedi şurup ve fitil yazdı gönderdi. Bizde oh dedik ama erken demişiz. Mecbur bıraktık babannesine ve işe gittim ama o gün bana zehir oldu her yarım saatte nasıl diye aramaktan artık onlarda bıktı o denli çok aradım. Eve gittiğimde gene çok ateşliydi hemen ılık bir duş aldırdık şurubunu içti ama nafile çok az bir müddet geçti tekrar baktık olacak gibi değil çocuk hastanesine gittik saat gece 11di.Sonra muayenede doktor boğazı kızarmış dedi kan testi istedi yaptırdık ve saat 2,5 civarıydı sonuşları aldık ve doktorun tahmini doğruydu boğaz iltihabı gene. Ben doktora teleşlı telaşlı daha 1 ay önce olmuştu neden neden diye sorarken doktor bana gülümseyerek olacak bunlar kendini yıpratma dedi. Bunlar 6, 7 yaşlarına kadar ara ara olacak başka hastalıklarda geçirecek böylece vucudu direnç kazanacak dedi. İlaçlarını yazdı ve eve girdiğimizde saat 4 tü.

Sonra ki günler işte onlar çok zorladı tam 4 gün ateşle mücadeleyle geçti ama ne mücadele yemek yemeyen, sürekli ağlayan, sürekli uyur vaziyette geçirdi Tarkan günlerini de. 4 günden sonra da ilaçlar etkisini göstermeye başladı ve ateşi hafifledi 5. günde ara ara ateşlendi ve 6. gün tamamen bitti. Tabi bende bittim. Çünkü hep ağlayan yemek yemeyen sürekli beni kucağınıza alın diyen bir çocukla başetmek o kadar da kolay değil sizler de bilirsiniz. Neyse sonraki hafta dahil bu mızmızlığı ve huzursuzluğu sürdü düşünün artık beni. Sonra da içimde bi yazmama isteği doğdu hani soğursunuz ya veya bi müddet ayrı kalmak istersiniz öyle bişey belki de. Hiç girmedim bile bloğa. Ama giripte bazı meraklanan yorumları görünce bu süreci çok uzattığımı farkettim.
İşte hikaye böyle aslına bakarsınız belki bi müddet daha pek bişeyler yazamıycam malum bayram haftası iş yoğunluğu alışveriş ev işleri tavan yapmış durumda artık kısmetse bayram sonrası ben ve Tarkan yeni maceralar yeni resimler videolarla karşınızdayız.

7 yorum:

İlknur dedi ki...

Ah canim ya gercekten nazar degdi bunlarin hepsine. Senin yoklugun da bizler de hastaydik ama doktorun guzel soylemis. Bunlar olacak ki ileri de daha guclu bunyeleri olsun. Gecmis olsun cok...

a.y. dedi ki...

Çok geçmiş olsun, Tam da neredesiniz yorumu gönderecektim. Öyle Tarkan'a bizi alıştırıp kaçmak yok:) Öpüyoruz:)

Yelish dedi ki...

Canim cok gecmis olsun
Nefesimi tutarak okudum valla , allah beterinden saklasin !!!!
Bunlar olacak evet ama cok zor iste...

Umarim harika bir bayram gecirirsiniz

oytunla hayat dedi ki...

çok çok geçmiş olsun... Bayramdan sonra güzel güzel yazılarla bekliyoruz sizi...

Seda Demirel Genç dedi ki...

canım çok geçmiş olsun..yoklugunuzda çok merak ettim..çok şükür geldiniz tekrar..

Tarkanın Annesi dedi ki...

Çok teşekkürler bu yorumları özlüyor insan gerçekten.
bu arada yelizcim bloğunu kısıtlamışsın davetli olmadığım içinde okuyamıyorum acil çözüm bekliyorum senden.

yeşim dedi ki...

canım çok çok geçmiş olsun, biran evvel eski sağlığınakavuşsun tatlı yavruş..