23 Eylül 2009 Çarşamba

İlk Bayram

Bugün bayram ertesi yoğunluğuyla başetmeye çalışan ben bu blogspota iyice sinir olmaya başladım. Bayramdan önce başlayan bloğuma girememe maceram bazı düzenlemeler yapmama rağmen hala devam ediyor. Gerçi zannedersem birkaç blogda da aynı sorunları okudum kafayı yemek üzreyim. Bişeyler yapıyorum düzeliyor sonra gene aynısı. Şu yağmur olayından sonra başladı bendeki sorun ve hala sürüyor önerisi olan varsa lütfen yazsınnn.

Neyse bu sıkıcı girizgahtan sonra gelişme faslına geçelim. Evet resmen büyük gelişmeler oldu geçen hafta Tarkan'da. Bütün ıkınmalarına, sıkılmalarına çabalamalarına mızıklanmalarına uğraşlarına ve emeklerine nispet yaparcasına emeklemeye başladı. Şuan kaplumbağa hızındayız ama her geçen gün daha rahat ve bir adım daha fazla emekliyoruz. Artık kendi kendine emekleyip tekrar dengesini sağlayarak oturabiliyor öyle güzelki bunu izlemek. Ama tabiri caizse paçalarımdan da ayrılmıyor artık, bi bakıyorum yavaş yavaş ben nereye gidiyorsam oraya gelmeye çalışıyor. Çekmeceler artık açılıp kapatılmaya başlandı nerdeyse elini hafif sıkıştırıyordu bile.


Acayip bana düşkün oldu yanından hiç ayrılmamı istemiyor hele sabahları onu babanneye bırakırken bize bakışı yokmu insan çok tuhaf oluyor ama napalım herşey onun geleceği için.


Bu arada Tarkan'la ilk bayramımızı da yaşadık hayırlısıyla. İlk gün cicilerini giyindi babanne ve dedesine el öpmeye gitti. Malesef benim annemler memleketten hala dönemedikleri için ilk bayramımızı onlar olmadan geçirdik. Tabiki onlarda arandı Tarkan'ın telefonu görmesiyle başlayan sevinç çığlıkları dinletildi Tarkanla hepbirlikte kahvaltı yapıldı çok güzel bir bayram sabahı yaşandı.Malesef makinaya pil almayı unutan ben o günün neşesini fotoğraflayamadım ama sonraki günlerde bol bol resmini çektim.








O gün tabi gelen giden baya oldu ve Tarkan bütün herkesin sevgilisi konumunda oldukça mutlu o kucaktan o kucağa gezinen bir kedicik misali küçük küçük emekleyen bütün bildiği hünerlerini ve şirinliklerini sergileyen yerinde hiç durmayan bir maymuncuk olup çıkıverdi.











Tarkan bayram ziyaretlerine gitti bu arada paraları, ona alınan hediyeleri de kaptı oooh. Özellikle Tarkan'ın bir cici annesi varki Dilek abla ona çok güzel bir yelek örmüş çamaşırlar almış.Burdan emekleri için ve oğlumu çok sevdiği için ona ve kızı Melise çok teşekkür ederim. Öyleki onu görmeden gün geçirmiyorlar o gün görmedilerse akşam gelip biraz bize götürebilirmiyiz diyorlar. Bizimki de Dilek ablayı kızını oğlunu o kadar seviyorki bir seviniyor onlara gidince görmek lazım. Birde orda kocaman ayısı Bora var onunla resmen güreş yapıyor kafasını tosluyor acayip bir atom karıncaya döndü zaten bi oyunlar bi çığlıklar bazen ben bile şaşırıyorum. Birde Ece ve Nalan ablasını da unutmayayımda burdan hep teşekkür etmeyi unutuyorum. Ece ablamız üniversitede okuyor, Nalan ablamızsa halasının arkadaşı ama her ikisi de Tarkan'ı çok seviyorlar zaten bizimki de güzel kızları görmesin hemen atlıyor kucaklarına. Nalan ablası da oğluma çorap hediye etti çok güzeller gerçekten burdan birkez daha teşekkür etmek istedim. Sağolun bütün sevgileriniz için.









Biraz bu sene havanın azizliğine uğramadı değil bayram ama gene de 3 kişilik geçirdiğimiz ilk bayram olması nedeniyle oldukça güzeldi diyebilirim.



Aslında benim küçüklüğümdeki o bol kalabalık sofraların yemeklerin gelenlerin gidenlerin eksik olmadığı şaşaalı bayramlara özlem duymadım desem yalan olur. Herşey gibi bayramlarda yavaş yavaş sönükleşmeye başladı.
Acaba bizden sonraki nesilde nasıl yaşanır bayramlar bilemiyorum ama inşallah gene adına yakışır şeker gibi bayramlar olur, biraz ümitsiz olsam bile genede umut etmek gerekir öyle değilmi.
İkinci ve üçüncü günlerde de birkaç gezinti ve ziyaret yaparak ilk bayramımızı bitirmiş olduk darısı inşallah bir dahaki bayramlara değip herkesin birkez daha geçmiş bayramını kutlayarak sözü biraz resimlere bırakıp ben kaçıyorum sıra şimdi birazda sizleri okumaya geldi.

Salatalık canavarı minik minik koparıp hoop mideye

Seni şımarık seniiiii

Tipe bakarmısınız halası Vecihi diyor bu şapkayı takınca ama napalım hava soğuk kulaklarımız üşüyor.

Babamızla ilk bayram pozumuz

Çok pasaklı ama çok şirinim dimiiii.

12 yorum:

ELİF dedi ki...

Hem de ne şirin.

İlknur dedi ki...

Bayramliklara bayildik bayildik. Masallah cok yakisikli olmusuz :) Sirinligine ise diyecek yok. Pasaklilik kismi gorunmuyor bile. Emekleme isi icin ise sana Allah yardim etsin diyorum. Ben de dort gozle bekliyordum ne zaman yuruyecek diye. Simdi pek ozluyorum biraktigim yerde bulmayi. Mutfak canavari bizimki de yakalacagimi anlayinca hizlanip kaciyor mutfaga :P

nilo dedi ki...

Maşallah maşallah:D Bizim kuzuda bayılıyo salatalığa:D

Sibelbek dedi ki...

Şapkalı fotoğraflarına bayıldım Sibel! o ne şirinlik öyle, maşallah yaaa!!! :D

Tarkanın Annesi dedi ki...

Elif,ilknur,nilo ve tibet'in annesi çok teşekkürler yazdıklarınız için

Belkıs dedi ki...

Ya yerim ben seni şirin ötesi olmuş Sibel. Şu bizi karşılayan resmine bittim ben bittim.
Bu arada bende ne kendi bloguma nede başkalaırnın blogarına gireiliyordum uzun süredir. Bugün düzeldi sanırım sorun.

seda dedi ki...

Merhaba, yeni yeni keşfediyorum blog dünyasını:) Bloglarda gezinirken gördüm Tarkan'ı, Allah bağışlasın çok şeker. Ne güzel tesadüf benim de bir oğlum var, 18.12.2008 doğumlu, o da ilk şeker bayramını geride bıraktı:) Sağlıkla nice nice bayramlar dilerim...

Yasemin Aktuğ dedi ki...

evet çok şirinsin.
Geçmiş bayramın kutlu olsun bu arada
şu blog açamam sorunu bendede vardı ama bu google bloggerdan kaynaklanıyormuş. 10 günü geçti yeni kavuştum bloguma benim da yazı konum blog açamama oldu dolayısıyla.
sevgiler

mine dedi ki...

maşallah tarkan kocaman olmus canım..tekrar döndüğünüze cok sevindim.merak etmiştim.gec-miş bayramını kutlarım..öptüm..

ZeyNes dedi ki...

Bir şapka bir bebeğe bu kadar yakışabilir, çok sevimli maşallah!

ela selin dedi ki...

Tekrar hosgeldiniz..Devamini bekliyoruz arayi acmadan:))
sapkasina bayildim Tarkanin bu arada..
sevgiler

Emine dedi ki...

Merhaba bloglara bakarken Tarkanı gördüm çok şeker çok sevimli ya maşallah Bu arada şapkasına bende bayıldım çok yakışmış...