26 Eylül 2009 Cumartesi

Yok Yok......

Ben şunu iyice anladımki Tarkan'ın gerçekten bünyesimi zayıf yoksa hastalıklarımı üstüne çekiyor ne her ay muhakkak hastalanmadan rahat olmuyor galiba. O denli dikkat etmemize evdekilerin de o denli üstüne titremelerine, hala büyük bir zevkle meme emmesine (hani anne sütü direnç sağlardı) rağmen bişekilde hastalanıyor. Dün akşamda hafif burnunda hırlama vardı serum fizyolojik sıktım aksilik oda çok azdı nerdeyse bitti sıkınca. Gece ara ara burnu hırladı zaten birkaç akşamdır da hep huzursuz ağlıyor sık sık uyanıyor dünde özellikle 3 ten sonra defalarca kalktı burnu onu zannedersem rahatsız etti. Gözleri kapalı sürekli ağladı kucağıma aldım sustu yerine koydum ağladı. Sinomarin kullanıyorum burnu için oda bitince sabahı zor ettim. Bu seferde sabah uyanmaz saat 8 hala uyuyor. Baktım işe geç kalıyorum mecburen bezini değiştirdim hala uyuyor üstünü değiştirmeye başladımki uyandı ama ne mutlu gülücükler atıyor. Biraz burnunu çekince zannedersem onu rahatsız etti hala hafiften yalnız burnundan hırıltı geliyordu. Üzerini giydirip çıkardık eczaneler kapalıydı. Babannesine bıraktık. Sonra babası beni metroya bıraktı dönüşte eczaneden serum fizyolojik almış aynı markanın başka bir muadili söyledi adını ama unuttum. Neyse aradım şimdi sıkmışlar iyiymiş. Belki de bilmiyorum dişlerimi yapıyor hem huzursuz hemde burnu tıkalı bilmiyorum bugün bi bakalımda durumu iyi olmazsa doktora götürcem. Doktorunu da aradım ateşi çıkarsa görelim dedi.Gerçi şimdilik iyiymiş ama umarım ciddi bişey olmaz. Allah dermansız hastalık vermesin bunlar bişekilde gelip geçiyor, aslında bugün cevaplamam gereken 2 mim vardı çok öncelerden mimlenipte birtürlü yazamadığım şeyler ama moralim bozuldu galiba yazamıycam. En kötüsü de sen çalışırken hastalandığını bilmek nasıl olduğunu merak etmek bu çok kötü bir duygu.

11 yorum:

NALAN dedi ki...

Çok geçmiş olsun..
seni çok iyi anlıyorum işte olup evde hasta olan çoçuğunu merak etmek ne demektir iyi bilirim.
Benim kızımın da bayramdan beri burnu akıyor,burnu hırlıyor bide burnuna sprey sıktırmıyor,doktora gitmek ise bizim için ölüm çünkü kendini muayene ettirmiyor ağlamaktan.ilerlemesin diye soğuk algınlığı grip için ialç verdim bir 5 gün falan vücut direnci ii ama burun hala akıyor.havalardan herhalde bide mevsim değişikliği..
doktora gerek kalmadan geçer inşallah..
sevgiler.

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

çok geçmiş olsun !
bu sene kışa hızlı giriş yaptı bizim çocuklar sanırım.Kızım da öksürüyor,burnu akıyor,hırıltısı var ve her hapşurduğunda akan burnunu sildirmemek için diretiyor.Ama olsun, bak yalnız değilsin işte =)
Çalışan anne için, evet çok zor evdeki bebeğinin durumunu yakından takip edememek, güvendiklerin de olmasa ne yapacaktın !
Her işte bir hayır vardır.Biz şuanda şuruplarla devam ediyoeuz tedavimize (muconex balgam sökücü - benical öksürük şrp)doktorlar hemen antibiyotik veriyorlar ama bizim doktorumuz bundan yana değil.
Kısacası öyle böyle büyüyecekler ve geçecek.Benim kız da mesela 14 aylık hala emiyor ama iki ay geçmeden hasta.Aman yanımızda olsunlar,Allah bizlere bağışlasın yavrularımızı da - sağlıkta gelir inşallah =)

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

hmm bu arada sitemizde izleyici olarak hala yoksun tarkan =)
ama biz seni izliyoruz annişimle !

a.y. dedi ki...

Canım bize buradaki doktorlar burun damlası olarak ısrarla "Gifrer"'i önermişlerdi. En doğalı o sanırım. Burun damlalarının sprey şeklinde olanını püskürtme yoğunluğu nedeniyle önermiyorlar. Bir de eşim getirmişti ben denemedim ama iyi olduğunu "bebeğime ne aldım" blogunda yazmışlardı oradan biliyorum" Torimer JEL" var onu da deneyebilirsin. İşte olmak zorunda olmanla ilgili duruma gelince en azından bir başkasına değil babannesine bırakıyorsun bunun dışında beraberken olabildiğince fazla beraber vakit geçirirsen, arada ki açıklar bi nebze kapanır. Ev işi falanı bi süre rafa kaldır ve evdeki vaktini tamamen Tarkan'a ayırmaya çalış biraz yardım etsinler sana. Ne de olsa belli ki Tarkan hassas bir çocuk.
Gerçi okumuşsundur ama ben yine de yazayım "Anne iş'te" diye bir kitap var onun tavsiyeleri işine yarayabilir. Bir de bu kadar erken bu kadar fazla hastalanması illa ki kötü olmayabilir bağışıklık sistemi bu sayede güçleniyor ne de olsa:) Yakılıklı Tarkan'ı öpüyorum.

Eylm-Sdnz dedi ki...

canım çok geçmiş olsun...salgın var ya her çocuk hasta..tabi benimkide nasibini almış durumda...bol bol ıhlamur içiriyorum bende birde buhar makinası açıyorum yatmadan beş dakika açılıyor burunları..bi an önce iyileşmeleri dileğiyle..öpüyorum

Tarkanın Annesi dedi ki...

Nalancım minecim anne yazar ve sudenazın annesi sizleri okuyunca biraz daha moralim düzeldi gibi hepinizin tavsiyelirini aklımın bir köşesine yazdım. Aradım ara ara iyi dediler ama burnu akıyormuş gerçi doktoru ateşi çıkarsa getirirsin dedi ama belki durumu kötüye giderse doktora götürmeyi düşünüyorum.Kafam çok karışık iş yoğunluğuna ve stresine buda tuz biber oldu gene de sağolun
minecim izlenenlerine hemen ekliyorum kendimi ama zaten ışık verenlerde varsınız sizi takip ediyorum herzaman.

ELİF dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun.Ben de bugün Rüyayı doktora götürdüm; mevsim değişimlerinde burnu akabilir,endişelenme dedi ve beni gönderdi.Ama Tarkanın hırıltısı da var diyorsun.Aslında öksürük için buhar makineleri çok iyi geliyor,hatta onların ilaç konulanları bile var, ben ventolin koyuyordum...

nilo dedi ki...

Çok geçmiş olsun... Hem doktoruna danışarak hem de hemşire olan bir arkadaşıma danışarak kaç aydır hatırlamıyorum, sanıyorum normal yemek yemeye başlamasından hemen sonra, her yemeğine 3 diş sarımsak koyuyorum. Yemekten sonra bayağı bir kokuyor ama sarımsak doğal antibiyotik olduğu için katlanıyoruz. Tavsiye ederiz, sonuçlarından çok memnunuz.

Seda dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun, inşallah şimdi iyidir Tarkan bebek. Bu kadarcık hastalık bile zor tabiki bir anne ve bebişi için ama Allah beterinden saklasın, korusun bebişleri...

Yelish dedi ki...

Cok gecmis olsun

insanin ici gidiyor iste ,ne yapacaini sasiriyor boyle olunca. sIk sIk olmasi cok sIkIcI ama yakinda bagisiklik kazanir canavargibi olur evelallah.

Merak ettim , nasil giydiriyorsunuz genelde ? Kalin mi giydirirsinizya da sararmisiniz bolbol ?Resmide dikkatimi cekti :)

Iyi haberlerini bekliyoruz

sevgiler

Belkıs dedi ki...

Çoook geçmiş olsun Sibel cim. Hastalık haliyle bırakıp işe gitmek zorunda olmak gerçekten delirtiyor insanı. Bizde rahatsızız bayramdan beri. Viral bir durummuş bizimki. Dr bu ara dikkat dedi. Dolanıyormuş gene ortalıkta virüs. Haftasonunu ateşsiz atlattık çok şükür. Geçen kış bizde pekbir hastalıklı geçirdik, Bu kışada dakka bir şeklinde başladıkya umarım böyle devam etmez. Şu burun spreylerinin nerdeyse hepsini denedik bizde. StermarCu da bulduk çaresini. Fayda etmez ise doktorunuza danışıp alabilirsin. Antialerjinik aynı zamanda. Sizin birde diş döneminiz şimdiya, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı filan ondanda olabilir. İnşallah bugün daha iyidir Tarkan oğlan.