27 Ocak 2010 Çarşamba

Bugün Doktordaydık

Bizim afacanı bugün doktora götürdük. Bir haftadır burun akıntısına birkaç gündür de hırlama ve nadiren öksürükte eklenince doktor amcamız bi görsün dedik. Tabi manzara şöyle odadan girer girmez bizimki doktorun kucağında ve ikisi memleket meselelerini çözmeye koyulmuşlar. Şaka yapmıyorum doktor ya Tarkan biz çözemedik şu memleket sorunlarını inşallah sen çözersin diyor bizimki de hem gülüyor hemde kendince sesler çıkararak ona karşılık veriyor. Neyse doktor güzelce dinledi şükür ciğerlerinde bi sorun yok endişelenecek bi durumda yokmuş. Biraz rahatladım. 3 tane şurup yazdı ve hemşireler ve doktorun kucağından zor bela bize geldi de evimize döndük. Bu arada son günlerde artık iyice artan bu meme emme isteğini ve nasıl bıraktırabileceğimizi sorduk. Artık öyleki abartmıyorum her 5 dk bir meme meme diye tutturuyor. Yani iyice abarttı. Doktor bu aylarda bıraktırmayın bahara doğru dedi. Şu an bi katkısı olmasada gıda olarak psikolojik anlamda çok etkisi var dedi. Bu havalarda bıraktırmaya çalışmanız onun psikolojisini çökertir ve daha çabuk hasta olur dedi. Bakalım bahara doğru bişeyler deniyceğiz. Biraz ayrı kalın diyor ama bunu zannedersem yapamıycam. Ondan ayrı birkaç gece geçirme fikri bile çok imkansız geliyor bana.
Bu kış gerçekten çok çetin geçiyor. Gerçi bi yandanda seviniyorum. Ne zamandır hakkıyla kışı yaşayamıyorduk. En azından bu sene biraz yaşıyoruz. Yaza güzel günler geçirebilmemiz için şart.
Günler şimdilik böyle geçip gidiyor umarım bir sonraki yazımda Tarkan düzelmiş olur da mutlu mesut şeyler yazarım.

2 yorum:

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

Geçmiş olsun canım.Gördün mü korkulacak birşey yok, bizim kız da aynı demiştim sana =)
Tabi, annelik manyaklık gerektiren bir duygu, kendimiz görmeden, duymadan olmuyor hehe =)
Bu arada bizim kız hala emiyor ve 18 aylık!
Ben bu ay düşünüyorum bırakmayı.Çareyi de göğsüme saç - kıl yapıştırmakta buldum.
Geçenlerde eşimin kucağına yatmış, meme diodu, eşim de açtı göğsünü, em kızım diye , Ece'nin "IYĞĞ" deyişini görmeliydin =)=)=)

fazi dedi ki...

emmek bebeklerde gelişimin bir parçası.Bu emme olayını yeterince yaşayamayan bebeler ileriki yaşlarında biraz sıkışık psikotik (tamamen benim uydurdugum bir terim)bir tip olabiliyorlar.bebek emerek rahatlıyor güven pekiştiriyor ruhunu besliyor.Bırak biraz daha beslesin annesi :) ipek emmedi ama emzik veriyorum.tabi kesinlikle sürekli değil uykuya geçişlerde sadece:)