12 Mart 2010 Cuma

Bir Tarkan, Bir Kitap, Bir Tarkan, Bir Kitap.......

Tarkan iyi, keyfi pek yerinde. Hafif bir burun akıntısı dışında bi sorunumuz yok şükür.

Bense dün aslında bloğa bişeyler yazayım okuduğum kitaptan bahsedeyim derken bugün bitirmiş olarak bişeyler bahsedeyim bari.

2 gün gibi kısa bir sürede bitirdim aslında.Sürükleyici ve akıcı. Eşim kitap fuarından almış ondan önce bana nasip oldu okuması.



Yazarın 12 eylül Askeri darbesinden sonra başlayan ve 28 Şubat YAŞ kararları neticesinde emekliliğine 5 ay kala ordudan ihracıyla sona eren Deniz Kuvvetleri'deki serüvenini anlatan belki bir iç dökmesi olarak nitelendirilebilecek bana göre bir dönem ve o dönemle ilgili yaşanılanlarla ilgili güzel akıcı bir roman.

Yazarı İskender Pala... Bir Edebiyaçı Prof Dr. Aslında romanla birlikte tanıdım yazarı ne yalan söyleyeyim. Ama Türk Edebiyatında önemli ödülleri ve eserleri olduğunu aslında ufku geniş oldukça da popüler biri olduğunu gördüm. Hatta bugün internette haberlere bakarken Habertürk'te bir ropartajının yayınlandığını gördüm kitabı hakkında görüşülüyordu.Yorumları okurken aslında biz kendi öz yetişmiş değerlerimizi bazen çok çabuk harcıyoruz diye de düşündüm. Genede ince uçlu meseleler bunlar. Tavsiye ederim...

3 yorum:

Yelish dedi ki...

ben heralde bu romani alip okumam , bana agir gelir :) ama kitap tavsiyelerine bayiliyorum ,liste yapiyorum Turkiyeye giderken yanima almak icin.
Bu arada sayfana girdigimde su Tarkan'in koca gulusu var ya , her seferinde o kadar gulduruyor ki beni

Tarkanın Annesi dedi ki...

daha durrr ne güzel gülüşlerini koyacağım inşallah. tabiki Yeliz herkes istediği tarzı okumakta özgürdür ister aynı idealleri paşlaştığın fikirleri ister karşıt ben her iki yönlü de kitap okumayı seviyorum. Yani ideallerini paylaşmadığım tarz da kitapları da okuyup anlamaya çalışıyorum. Seni bulduğuma aslında çok sevindim her seferinde İlyasın sayfasına girdiğimde kocaman bir davet ekranıyla karşılaşmaktan sıkılmıştım artık takipteyim.

Seda Demirel Genç dedi ki...

ben hiç vakit bulamıyorum kitap okumak için sibel'cim, aslına bakarsan pek okuyasımda yok..yorgunluktan hiç aklıma gelmiyor,aldığım ama okunmayı bekliyen 10 dan fazla kitabım var...
senin yazını opkuyunca kitaplarımın arasında kaybolduğum günler geldi aklıma:-))