26 Ocak 2012 Perşembe

Beta Ne İllet Birşeymişsin Sen Düş Artık Yakamızdan


Bugün gene çok ağladı :(


"Anne iğne bitti, asla iğne yooook" diye


Böyle olması beni çok üzüyor ama o iğneleri Nisan ayına kadar her ay vurdurmak zorundayız


Aslında geçen haftayı anlatmam lazım ilk önce.


Daha öncede yazmıştım bu Beta illeti yüzünden çektiklerimizi ve en son temmuz ayında havale geçirmesine neden olan gelişmeleri. O dönem götürmüş olduğumuz Kulak Burun Boğaz uzmanı Tarkan 3 yaşına girene kadar tedbir amaçlı iğne olması gerektiğini yoksa 2. havalenin bu kadar basit olmayabileceğini söylemiş yaşını doldurunca da illaki ameliyat önermişti.

Ama açıkcası doktorun iyi fakat biraz otoriter tarzı bizi tatmin etmeyince yaşını bekleyelim gerekirse başka birkaç doktora daha danışalım demiştik.



Geçen hafta uzun araştırmalarımız sonucunda iki doktor belirledik. Her ikisi de gerçekten çok profesyonel ve çok nazik insanlardı. Ne sorduysak cevaplarımızı aldık.


İlki Tarkan'ın bademciklerinin alınabilecek bir bademcik olmadığını ancak havale geçirmesinin soru işareti olabileceğini ikinciye tekrarlamamış olması nedeniyle biraz kontrol altında tutun dedi. Eğer gene sıkıntılar olursa görüşelim dedi ama kesinlikle ameliyat lafını ağzını bile almadı.


İkinci doktorumuz daha ilgili daha açıklamalı konuştu. Durumu onada izah ettik görüştüğümüz doktorların en iyilerden olduğunu söyledi evet enfeksiyon geçirmiş bir bademcik dedi. Ama oda ameliyat şimdilik önermedi. Sadece nisan ayına kadar gene iğneye devam etmemizi sonra bir müddet kontrol etmemizi sıkıntılar nüksederse belki o zaman tekrar olayı birlikte değerlendirmemizi söyledi. Eğer havale geçirmemiş olsaydı kesin hayır derdim dedi ama havale geçirmiş olması onunda temkinli konuşmasına sebep oldu.


Fazla dedilikodulu bir post oldu öff Sibel hiç böyle soğuk espri yapacak havamda değilim.


Bende istemiyorum iğne olmasını fakat onun iyiliği için bir müddet daha devam etmeliyiz. Umarım sonrasında bademcik ameliyat ve iğne lafları birdaha asla ağzımıza zihnimize yerleşmez.

14 yorum:

NoNo dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Off çocukların hastalanması beni de üzüyor. Kıyamıyorum. Acil sifalar diliyorum.
Sevgiler

nil dedi ki...

Kıyamam, çok geçmiş olsun :( Bizim doktor beta en iyisi demişti, tedavisi var, tek bildiğim beta ile ilgili bu, çekene söz söylemek abes oluyor ama hastalığın şekline bile bazen şükretmek gerekiyor. Çok geçmiş olsun.

Selcen dedi ki...

çok geçmiş olsun :( Beta şu sıralar çok yaygın galiba

Sibelbek dedi ki...

geçmiş olsun... çağımızın ne illet hastalıkları var, gitsinler, düşsünler yakamızdan artık yaa! :(((

Fatma dedi ki...

Çok geçmiş olsun, acil şifa dilerim Allah'tan.

Tarkanın Annesi dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar. Gerçekten bu çağın getirisimi desem ne desem bilmiyorum. Biz küçükken ellerimiz ayaklarımız yüzümüz donana kdar karların içinde oynardık terlerdik nelerneler hiç o dömemlerde bilmiyorum beta gibi virüsleri yada vardı bizmi olmuyorduk ne. Şimdi hangi çocuğa baksam beta virüsü var hep hastalar ilaçlardan şuruplardan kafalarını kaldıramıyorlar. Allah herkesin içinde de benim çocuğuma hastalıksız günler versin.

Seda dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun..benim de en korktuğum şeydir havale,gerçi çocuk hastalıklarının hepsi beni çok korkutuyor ve üzüyor..bademcikleri de kötüymüş kuzunun..aslında aldırmaktan korkmasan,çok duyuyorum bademciklerini aldırmış çocukları,gayet rahat ediyorlarmış sonrasında..

alev ertürk dedi ki...

sibelcim çok ama çok geçmiş olsun,çok üzüldüm bugün hangi bloğa girsem kuzuların hastalıklarını okudum :(( umarım çabucak toparlarsınız,anlattığına göre iğne en iyi yol gibi görünüyor allah korusun havale kelimesi bile insanı fazlaca ürkütmeye yetiyor kaldı ki siz bunu yaşamışsınız :((((
umarım herşey yoluna girer canım arkadaşım..

AYÇA dedi ki...

Çok gecmis olsun :(( Salgin varmış zaten. Su kıs bir bitse.... Cocuklar hasta olunca, hayat duruyor.çok zor çok :(
inşallah bir an önce iyilesirsiniz.

bahriye-krm dedi ki...

of çok geçmiş olsun seda'cım...allah daha büyüklerin den korusun...hangi bloğa girsem,kiminle konuşsam bir hastalık almış başını gidiyor...dilerim tez zamanda düzelir yakışıklı ve bir daha da tekrarlamaz hastalık :(

Müge dedi ki...

:(( Çok Geçmiş olsun. Ben de şimdi hastalıklarla ilgili bir yazı yazacağım. Hiçbir çocuk hasta olmasa keşke :(sevgiler

Seda dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Beta ihmale gelmezmiş bu aralar çok duydum, zordur tabi ama Tarkanın iyiliği için o iğneler.. Kolaylıklar dilerim

Tarkanın Annesi dedi ki...

Seda,Alev,Ayça,Bahriye,Müge,Seda yorumlarınız için teşekkürler. Evet dediğiniz gibi Beta illeti tam bir illet. İşte bi bu sürece bakacağız her ay iğnelere devam edeceğiz gerçi şuana iyi bir sıkıntısı yok asıl iğneler kesilince sonrası eğer o zaman tekrar aynı kabusları yaşarsak doktorumuzla tekrar durumu değerlendireceğiz belki ameliyat olacak bilemiyorum şimdi artık nisandan sonrası nolacak diye düşünmek kalıyor yaşayıp göreceğiz.

naninin günlüğü dedi ki...

çok geçmişş olsun:(çocuklar hastaysa annelere huzur yok :(hatta çocuklarda beter mutsuz oluyoruz:(bend ebloguma beklerım tekrar geçmiş olsun sevgıler...