19 Mart 2012 Pazartesi

Parçalı Bulutlu Sonra Güneşli Bir Hafta da Hepsi Bir Arada

Harika güneşli bir hafta sonu iyileşme yolunda baya bir yol kateden ev ahalisi, aylar sonra güneşin camdan içeri girmesiyle uyanan bir anne, bir baba ve bir çocuk.

Tarkan her hafta sonu, hafta içine nazaren herzaman daha erken uyanır. Rutin gene bozulmadı. Saat 7:30'da gözlerini açmıştı bile. Neyseki çok uykucu değilizde idare ediyoruz bu durumu.

Tarkan'dan gelen ilk cümleler "Aaanne hadi resim yapıştıralım oldu." Ben hani hep denir ya gayrı ihtiyari oğlum rüyanda mı gördün deyince cevamp gecikmedi "Eveeeet".

İyi madem ama benimde senden bir isteyim var kahvaltını yapacaksın ondan sonra resim yaparız deyince günlerdir iştahından ses gelmeyen bizim oğlandan " Yaşşasın bayılıyım kavaltıya " sözlerini duyunca bi hevesle sevindim hadi dedim iyi ya bugün bişeyler yiyecek. Neyse sabah mahmurluğunu üzerimizden atmak el yüz yıkamak, kıyafetlerini giydirmek derken hevesle ve iştahla hazırlanan kahvaltılıklar sırf o iştahla yesin diye yaptığım kahvaltı tabağı hepsi masaya oturunca pıs diye sönüverdi. Başta tabağı gören Tarkan sevindi sevinmesine de iş yemeğe gelince minik turplar ve biber koklandı kenara koyuldu maydonozları es geç zaten o ayıla bayıla yediği yumurtalarında yüzüne bakılmadı bir tek küpeler (sucuklar), biraz ekmek ve biraz ıhlamur içildi ve anne doydum deyip odasına gitti. Her ne kadar sucuk yedirmemeye dikkat etsemde en azından midesine birşeyler girdiğini düşünerek buna da şükür deyip keyifle kahvaltımı yaptım.




Sonra sabahtan beri sayıkladığı resmi yapmaya sıra geldi. Bu resmin diyebilirimki büyük birbölümünü Tarkan boyadı. Bulutları ve çıkartma çiçekle civcivleri o yapıştırdı Evi güneşi ve ağacı anne çizdiyse de onunda yardımıyla boyamasının baya bir kısmını o yaptı çimenleri anneyle birlikte çizdi ve ta ta tataaaaam bu güzel resim ortaya çıktı. Odasında sergilenmek üzere yerini aldı eve gelen herkese gösteriyor Baaak ben yaptım diye.



Sonrasında güneşinde etkisiyle Tarkan'ın deyimiyle güzel bir gemzeyi hakettik. Daha da iyi olduğunu gördükçe çok sevindim. Hafta içimiz parçalı bulutlu hafta sonumuz böyle güneşliydi bizim.









16 yorum:

elif-kayra dedi ki...

kahvaltı tabağınız çok şirin

yaruze... dedi ki...

gözünü sevdiğimin bahar ayları nasıl da havamızı değiştiriyor değil mi?
ohh şıkıdım şıkıdım :)))

bahar006 dedi ki...

Çok sevimli maşallah:)

Deniz dedi ki...

onlar iyi olunca biz de nasıl iyi oluyoruz di mi? Uyumasak da :)

bahriye-krm dedi ki...

sibel'cim bir kaç güne tarkan'ın iştahı yerine gelir...hiç yememektense az az yemesi,insanı mutlu ediyor...
açık hava iyi gelmiş ona,hepimiz özlemişiz güneşli günleri...

Tarkanın Annesi dedi ki...

Elif'cim benimkisi aceme işi oldu ama neyse idare eder diyelim de beceriksizliğim su yüzüne çıkmasın:)

Yaruze dimi ya ama ne çok özlemişiz güneşli havayı:)

Baharcım çok teşekkürler güzel göz güzel bakarmış:)

Deniz'cim aynen dediğin gibi vallahi hafta içini hatırlayınca hafta sonu erken kalksamda ilaç gibi geldi herşey bana:)

Bahriye'cim bende o yüzden çok zorlamıyorum yemek konusunda ama çocuk bir haftada hemen eriyiverdi gerçekten napalım gene iyi olur inaşllah ilerleyen zamanda.

sEDA dedi ki...

Oh oh yesin annesi afiyet bal şeker olsun,iştahı açılsın oğlumun..sabah sabah pamuklu çalışmanızda ne güzel olmuş..güneş gelsin ben bile çok özledim..o kadar soğuk değil buralar ama sıcacık havaları özledim..

AYÇA dedi ki...

Sibelcim bizde de iştah olayı sıfır. Bu yıl aynı anda aynı seyleri yasadık sanırım. İnşallah hersey eskiye tamamen doner.
Yaz gelsin artık ama değil mı :)

Seda dedi ki...

Ayyy ne güzel hazırlamışsın kahvalti tabağını:) Tarkan çok büyümüş bir de maşallah düzelir yakında iştahı, atamamıştır daha tam olarak. Sevgiler

Tarkanın Annesi dedi ki...

Sedacım sağol vallahi dediğin gibi 2 gündür havalar iyi ya neşemizde yavaş yavaş yerine gelmeye başladı güneşi özlemişiz.

Ayçacım evet ya ikimizde aynı anda şu hastalık olaylarını yaşadık ama günden güne iyiye gidiyor umarım Demir'de iyiye gitmeye başlamıştır.

Sedacım sağol canım evet ya bende geçti diye bakıyorum ama hala biraz var galiba hala durgun eski enerjisine kavuşamadı.

anneanneninemekleri dedi ki...

baharda havalar bir başka güzel oluyor bahar sarsmıştır düzelir dahada iyi olur inşalah

Anne Akca dedi ki...

cok sairane bir tabak olmus!!! istahimi acti :) cok zevkliymis, ben de deniycem :) yalniz, tahminimce tarkan saclar maydanoz yerine patates kizartmasi falan gibi zararli seylerden olsaydi hemencecik bu adami kel yapip "anne bak bu da benim sanat saheserim" diyebilirdi :)

Kuzununannesi dedi ki...

masallah sıze masallah..oncelıkle bence resım konusunda oldukca yeteneklı ben bır cop adam bıle cızemezken :)) sonra sabah 06da kalkmıyor ya olsun :)) afıyet bal seker olsun :))

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

tarkan pek bir keyifli:)) ne güzel bir kahvaltı tabağı olmuş böyle..

yıldız dedi ki...

uyanır uyanmaz resim yapalım demesi:)))

alisnur dedi ki...

Sibel, oğluşlardan aynı yerden giyinmişler, beyaz-mavi t-shitleri aynı tarkanla kuzeyin. : )))