1 Mart 2012 Perşembe

Tadı Damağında Kalan...



Hayatı tatlandırmak ne iyi oluyor 20 dk'lık bir süreç hepi topu ne kısacık dimi ama ne can kurtarıcı bişey aslında. O 2yumurtaya 1 kaşık kakao ve 1 çaybardağı şekeri karıştırıp onlara 1 çay kaşıkcık vanilyayla, kabartma tozunu 1 çaybardağı unu karıp fincanlara paylaştırarak 15 dk yarısına kadar su dolu bir tencere içinde pişirmek üzerini en sevdiği şey olan çikolata sosusuyla ve hindistan ceviziyle süslemek ne can sevindirici birşey ...





Hele mumlarıda dikip yaktımmı deymeyin keyfine kapat gözlerini süpriz var deyince sımsıkı kapanan gözlerden öpüp onun sabredişini görmek, hadi aç bakalım deyince yüzünde kocaman bir gülümsemeyle " İyiki doğdun Tarkan" sözünü defalarca aynı sevinçle o minicik ağzından duyarken başının hep aynı edayla bir o yana bir bu yana sallanmasını izlemek ne haz verici birşey. Minicik ellerini çırpmasıyla çıkan o ses varya neyle değişilirki. Bütün günün o keşmekeşi o hengamesi o işi o gücü böyle bir sahneyle nede çabuk uçuverir üzerinden insanın.




Hayat işte bir 15 dk nelere kadir aslında... Tadı damağında kalan...

17 yorum:

AYÇA dedi ki...

O süprize benimde ihtiyacım var. Kendi kendime yapsam ise yarar mı? Eve tikildik kardan. Canım çekti bak şimdi :)

Tarkanın Annesi dedi ki...

Vallahi üşenmezsen yap Ayça harika oluyor mumuda kendin için yak bir tanede Demir için unutma:)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

ben hiç böyle bişiy yapmadım..nasıl oluyor ki.. normal fincanlara mı koyuyorsun..

Tarkanın Annesi dedi ki...

Evet Sevgi ya çok basit ama tadı harika oluyor nescafe fincanlarını yağlıyorsun anlattığım malzemeyi karıştırıp fincanların yarısına kadar koyup bir tencereye yarısına kadar su koyup fincanları yerleştiriyorsun üzerine temiz bir mutfak havlusu yerleştirip kapağını kapıyorsun 15-20 dk içinde hzır oluyor üzerine herhangi bir sos harika bundan sonra tatlı krizlerinde hep bun u ve versiyonlarını yapıcam

Sibelbek dedi ki...

bir dahaki kutlamada benim için öp Tarkan'ı :)))

seda dedi ki...

bizde herşeye mum diker olduk,keke,pastaya,böreğe,yakında kısıra da dikicem :-) o kadar mutlu oluyor ki benim yavruda,çocuk olmak varmış diğmi? :-)

Tarkanın Annesi dedi ki...

Söz Sibel:)

seda dedi ki...

Allah aşkına neden gelmiyor yorumlarım :-( biz de her şeye mum diker olduk,pastaya,böreğe,keke,bir kısır kaldı yakında onada dikicez..çocuklar çok mutlu oluyorlar :-:)

Tarkanın Annesi dedi ki...

Vallaha Seda'cım bu aralar bu blogspota bi haller oluyor herkes bişeylerden yakınıyor bi sıkıntı var ama bende çözemedim benimde bazı yorumlarım karşı tarafta görünmüyor.
Neyse hakikaten öyle bazen başına vuruyor evde bişey yoksa kek pasta masta oyuncak kekler var onlara mum dikip üflüyoruz napalım

Ayla dedi ki...

Süper bayıldım ben bu süprize haklısın 15 dakika nelere kadirr

İkiz Annesi dedi ki...

O gülen gözlerini görmek her şeye bedel işte o zamanlar ne kızgınlık kalıyor ne üzüntü :)

New York'tan dedi ki...

:) ne guzel olmus, hep gordum bloglarda ama denemek kismet olmadi :)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ben geldim canım
çok güzel ellerine sağlık
muhabbetl kal
:))

Sermin dedi ki...

Hayatı arada sırada tatlandıralım da sonra aynaya baktıkça hayatımız karramasın. ben doğum sonrası bu tatlandırma işini abarttım ama çok mtusuzum. böyle fotografları görünce dayanamıyorum ama işte :)

Tarkanın Annesi dedi ki...

ikiz annesi dediğin gibi aynısı oluyor gerçekten:)

Bir Kase lezzet sağol canım sende hep muhabbetli kal.

Mirzahan vc Ahrar'ın annesi denebak çok güzel oluyor hem pratik hem şimşak.

Sermin'cim biraz tabi kilo sıkıntı yaratıyor evet ama en azından bu tarifte farkındaysan yağ yok yani kalorisi az biraz daha düşük napalım ama böyle keklere bayılıyor:)

Tarkanın Annesi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AsOrTiK dedi ki...

biri banada yapsa aynı tepkileri verir mutluluğumu her türlü ifade edebilirdim:)) çok güzel bir tat. biliyorum ve yapıyorum:)) eline sağlık
sevgiler