18 Nisan 2012 Çarşamba

Bademcik ve Ameliyat Mevzusu

Yüzüm düştü gene. Aslında hiçbişey yapasım da yok. Ne resmini çekesim ne onca yaptığımız etkinliklerden bahsedesim nede birşey yapasım var. İki haftadır dua ediyordum Allah'ım o gün gelmesin diye. Ama geldi ve biz dün Tarkan'ın doktorundaydık. Şu bademcik ameliyatı meselesini konuşmak için. Konuştukta bir taş oturdu yüreğime bir yandan doktorun dediğine göre Tarkan'a faydası olacak birşey ama bir yandan da işte. O ameliyat kelimesi ve sonrası varya o kadar korkutuyorki beni. Evet konuştuk baya ve Nisan'ın 28'ine randevumuzu aldık ameliyat olacak. Dünden beri pek bi suspus olduk karı koca. Acaba yapılmasa deyip deyip durduk ama sonunda olması sanki daha faydalı olacak kanısına vardık. Bilmiyorum sadece bekliyoruz bu 2 hafta yavaş geçermi, sanmıyorum yani velhasılı canımız pek sıkkın. Bi yandan da dün Hürriyet'te okuduğum bir haber beni sanki ameliyatın Tarkan için iyi olacağına inandırdı. Habere göre çok sık boğaz enfeksiyonu geçiren çocuklarda Beta mikrobunun kalbe yerleşip ilerleyen yaşlarda kalple ilgili romatizma veya değişik kalp rahatsızlıkları yapma oranı yüksek oluyormuş. O yüzden sanki biraz daha ikna oldum gibi bilemiyorum yada kendimi avutuyorum işte.
Zaten bugün sabah bırakırken babannesine Tarkan öyle çok annecim gitme dedi ve ağladı ki ellerime bacaklarıma öyle bir sarıldı ki ona hergünki gibi canım benim dedim çok az çalışıp gelicem sonra seninle gezeceğiz ama biraz çalışıp gelmem lazım biliyorsun dediysemde hayletmedi onu o halde bırakıp giderken ağlayan sesini gözyaşlarımla birlikte işe gidene kadar işittim sanki. Annecim gitmeee sadece istediği yanında olmamdı ama lanet olası işte onu bırakıp geldim şimdi boğazımda beni acıtan bir yumru kalbimde koskocaman ağır bir taş Nisan'ın 28'ini bekliyorum. Allah yardımcımız olsun. Seni çok seviyorum bebeğim.

29 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

çok geçmiş olsun. bu durumda yapılsın yada yapılmasın demek ne kadar zor biliyorum. Allah yardımcınız olsun umarım herşey yolunda gider...

bir kum tanesi dedi ki...

çok geçmiş olsun.Anneler bilir evlatları için neyin iyi olacağını.Allah dermansız dert vermesin.Üzülme güçlü dur onlar melek herşeyi hissediyorlar.Allah tez zamanda şifa versin

Fatma dedi ki...

Geçmiş olsun canım seni anlıyorum, doktora güvenmek önemli, oğluşun bir an önce sağlığa kavuşmasını dilerim, Allah sağlık ve mutluluk versin inşallah.

Ayla dedi ki...

Anneliğin-babalığın en zor yanı onlar adına bazı kararlar alabilmek.Eminim karar vermek çok zordur.İnşallah bu ameliyat Tarkan için faydalı olacak,çok geçmiş olsun.O gün Allah yardımcınız olsun

abide berkman dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Doktoruna güveniyorsan için rahat olsun.Çok doğru bu beta mikrobu eklem romatizması yapıyor oradanda kalbe vuruyor.Kendimden biliyorum bademciklerim alınmadığı için ortaokula kadar devamlı her ay iğne oldum.Sen içini ferah tut.Allah dermansız dert vermesin.

Nil dedi ki...

Çok geçmiş olsun. konu bizi bayadır düşündüren bir konu olunca sizi çok iyi anlıyorum. Emin olun ameliyat bile denemeyecek kadar kısa süren bir müdahale. benim kızım çok sık boğaz enfeksiyonu oluyor. doktora bile gitmioruz. ilaç içmiyoruz. bir şekilde hallediyoruz. ama sanırım artık kaçışımız yok ve bize de aynı tedavi önerilecek. geniz etimiz de cabası. çok sık bademciklerin enfeksiyon olması vücuda kesinlikle zararlı.
Çalışan anne, evladını bırakmak zorunda kalan anne.. :( onlar için deyip kendimizi avutmak zorunda kalıyoruz maalesef.

tekrardan acil şifalar diliyorum

Tarkanın Annesi dedi ki...

Fincan Teyze, Bir kum tanesi,Fadiş,Ayla,Abide,Nilhan hepinizi okuyunca sanki üzüntüm azıcık hafifledi demekki sizde olmasının daha iyi olcağını düşünüyorsunuz umarım herşey dediğiniz gibi yolunda gider oğlumun en çok yemek istediği şey dondurma iyileşirse ilk iş dondurna yedirmek olacak.

nil dedi ki...

Sibel, çok geçmiş olsun, iyi anlıyorum seni. Ameliyat'ın adı kötü, ama olması gerekli ve sonuç da iyi olacak ben de inanıyorum .En güzeli sen bu bloga Tarkan dondurma yerken çekilmiş pozları koyacaksın, zaten yaz da geliyor bol bol yer kuzum.

Tarkanın Annesi dedi ki...

Söz Nil iyileşsin ilk işim dondurma yerken ağzı burnu dondurma olmuş hallerini koyacağım inşallah herşey yolunda gider

Seda dedi ki...

Canım içini ferah tutmaya çalış,çokk dua et,Allahım yardım etsin,korusun kollasın küçük meleklerimizi..çok rahat ediyormuş çocuklar ameliyattan sonra..ameliyat olmuş bir sürü tanıdık var çevremde..kıyamam ben onun gözyaşlarına..
eşim sabah aradı Bursadan kargo geldi sana dedi,akşam bakarım,yarın yazarım sana :-) çokk teşekkür ediyorum çok sağol Sibel'ciğim..

Nil dedi ki...

Zaten bu ameliyata en çok Tarkan sevinecek. yemediği kadar dondurma yiyecek ameliyattan sonra ::)

Süreyya dedi ki...

zor bir durum,Allah yardımcınız olsun..bademciklerinden çok çekmiş ve bademcik ameliyatı geçirmiş biri olarak fazlasıyla anlıyorum durumunuzu..Umarım herşey yolunda gider.

Süreyya dedi ki...

zor bir durum,Allah yardımcınız olsun..bademciklerinden çok çekmiş ve bademcik ameliyatı geçirmiş biri olarak fazlasıyla anlıyorum durumunuzu..Umarım herşey yolunda gider.

Erdemim dedi ki...

Çok geçmiş olsun... İnşallah herşey yolunda gider...

maviye iz süren dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım,allah acil şifalar versin

SMİLENA dedi ki...

içini ferah tutu canım.sonra iyi ki yaptırmışız diyeceksin.sakın kötü şeyler düşünme.şimdiden geçmiş olsun.allah şifa versin....

Tarkanın Annesi dedi ki...

Seda'cım umarım herşey dediğin gibi yolunda gider Gencer kuzucuk nasıl oldu bilemiyorum inşallah toparlamıştır gönderdiklerimi umarım beğenirsiniz çam sakızı çoban armağını bişeyler aslında.

Süreyyacım hani derler ya beni anca çeken anlar diye sende şuan beni anlıyorsundur hem kafam karışık hem bi yandan olursa iyi olacakmış gibi geliyor.

Erdemciğin annesi,Gülce,Smılena iyi dilekleriniz için sağolun sizden bunları duyunca sanki biraz rahatlıyorum

Seda dedi ki...

Sibel'ciğim paketini aldım,akşam baktım, o kadar beğendim ki anlatamam..ne kadar uğraşmışsın emek vermişsin,çok mahçup ettin beni..çokkk teşekkür ederim..boy ölçüsü çok işime yarayacak,istiyordum öyle bir şey,en kısa zamanda eşim birleştirip,asıcak..notlar,kalp,herşey,Gencer'e aldığın hediye,hepsi hepsi için çok teşekkür ederim..düşünmen bile yeterdi..şu telaşımı atlatayım en kısa zamanda Tarkan kuzusuna geçmiş olsun diye ve hayırlısıyla ameliyatını olsun küçük bir armağan göndericem :-) öpüyorum çokkkkkk

alev ertürk dedi ki...

sibelciğim çok geçmiş olsun canım ,umarım her şey çok güzel olur sonunda.eğer doktorunuza güveniyorsan ve içinden gelen ses gerçekten ameliyat yönündeyse kendini hırpalama bademcik gerçekten çok tehlikeli,biliyor musun bilmiyorum ama ben böbrek hastayım tek böbreğim çalışmıyor ve diğerinde de sorunlar var ve çalışmayan böbreğimin sebebinin küçükken geçirdiğin bademcik iltihabı ve buna bağlı yüksek ateş olabileceğini söylüyor doktorlarım :( p ateşli günleri hala hatırlarım kendimi bulutların üzerinde yürüyor sanırdım :((( allah yardımcınız olsun canım benim..

Tarkanın Annesi dedi ki...

Canım Seda'cım hediyeleri beğenmene çok sevindim pek bişey değildi yaptıklarım ama işte elimden çıkan bişeyler olsun istedim güzel günlerde kullanın

Tarkanın Annesi dedi ki...

Alevcim gerçekten bilmiyordum ama bunu yazman sanki daha iyi oldu gerçekten bu boğaz enfeksiyonu ne kadar önemli rahatsızlıklara davetiye çıkartıyormuş başımıza gelince anladım şimdi daha eminimki böyle yaşamasındansa şürekli hasta antibiyotik tedavi iğne v.s bademcikleri aldırmak daha iyi olcaka galiba sağol canım sanada hep sağlık diliyorum.

AYÇA dedi ki...

Cok gecmis olsun Sibelcim. İcini ferah tut. Eminim hersey daha guzel olacak....

Tarkanın Annesi dedi ki...

İnşallah Ayça'cım...

Süreyya dedi ki...

ben ilkokul 3.sınıftaydım ama itiraf ediyorum,benim için çok doğru verilmiş bir karardı,çok sık hasta olurdum,çok zayıftım..annemler perişandı yani :( şimdi doktoruma minnettarım,ameliyattan hemen sonra toparlandım kilo aldım :)) yemek yemeye bir başladım pir başladım ...umarım sizin için de hayırlısı olur..çabuk atlatılıyor inan..sevgiler..

ayak izleri-sevgi dedi ki...

sibelcim çok geçmiş olsun tatlım.. hiç kötü bişiy getirme aklına.. ameliyat neticesinde kuzumun ne kadar iyi olacağını düşün.. allah yardımcınız olsun..

Kuzununannesi dedi ki...

cok ama cok gecmıs olsun allah tedavısız hastalık vermesın bunlar hemen gecsın gıtsaın..bılıyorum cok zor hele amelıyat sonrası belkı ıcın gıdecek ama sunu dusun allahım tedavısız hastalık verme de ..saglık hemen sıze gelsın lutfen

Kuzununannesi dedi ki...

cok ama cok gecmıs olsun allah tedavısız hastalık vermesın bunlar hemen gecsın gıtsaın..bılıyorum cok zor hele amelıyat sonrası belkı ıcın gıdecek ama sunu dusun allahım tedavısız hastalık verme de ..saglık hemen sıze gelsın lutfen

Unknown dedi ki...

Geçmiş olsun canım.Umarım ameliyat çok iyi geçer ve bir an evvel bomba gibi oyunlara geri döner :)

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Canım geçmiş olsun şimdiden. Bakamıyorum bloglara son on gündür, yeni gördüm.
Üzülüyoruz tabiki ama herşey onların iyiliği sağlığı için. Çabucak atlatır inşallah. Öp oğluşunu benim için, dualarım sizinle...