4 Mayıs 2012 Cuma

Doktor Kontrolü

Bugün Tarkan'ın ameliyat sonrası ilk kontrolü vardı. Evet bu hafta kolay geçmedi bu hafta yavrumun  sıkıntıları oldu özellikle geceleri yatarken ara ara gelen sancılı ağrılar onu uykusundan edip ağlamasına sebep oldu. 2 gündür ateş olayı aldığı sıvı takviyesi gün geçtikçe fazlalaştığı için kalmadı gibi birşey. Ama geceleri onu rahatsız eden balgam oluşumu varya o beni korkutuyordu korkmam gerekmiyormuş öğrendim.. Biraz zayıfladı rengide solgun aslında hala. Ama genede şükürler olsun öyle böyle bişeyler yiyip içiyor bazen neşesi çok yerinde oluyor bazende boğazım acıyor diye ağlıyor. İşte tüm bunları bugün doktorumuzla paylaştık. Muayenesini yaptı maşallah dedi iyileşme sürecinde.Bademciklerin alındığı bölgede beyazımsı bir tabaka oluşurmuş bunu çoğu insan iltihap zanneder ama aksine bu ağız yapısında oluşan bir kabuktur diye söyledi şuan tam Tarkan'da gördüğüm gibi. Evet yer yer huysuzlukları acısı ağlamaları olması normal dedi çok kolay bir ameliyat değildir ama ilaç ve ağrı kesicilerini zamanında içirmeyi unutma dedi. Balgamda gene iyileşme emarelerinden biriymiş ben böyle düşünmemiştim. Hatta ne güldük. Biz başka şeyler üzerinde konuşurken Tarkan araya girdi ve doktora :
Baygam oyuyor baygam dedi. Doktorumuzda güldü ve ona iyileşiyorsun Tarkan'cım merak etme dedi. Balgam oluşumuda geniz etinin alınmasından ötürü vücudun savunma mekanizmasının bir parçasıymış. Yeme ve içmeyle ilgili yumuşak şeylere geçebilirsin dedi makarna, ekmek içi, yumuşak pilav,  kek v.s gibi.
Antibiyotiği 2 gün daha devam edip keseceğiz. İşte şunun şurasında 1 hafta daha var inşallah şu haftayı da sağ salim kanama olmadan bi atlatabilirsek inşallah daha da iyi olacak yüzünün rengi eski neşesi ağrının ve acının olmadığı günler geri gelecek diye ümit ediyorum.
Bu arada Tarkanın birde civcivi oldu o benim aykadaşım diyor onu besliyor seviyor bi görseniz civciv de onun peşinden ayrılmıyor halası almış. Bir balığı vardı birde civcivi oldu neyseki bizde değil babannesinde ne ses çıkartıyor ama. Neyseki balkonları kapalı ve orada bakabiliyorlar.
Bakalım ilerleyen günler neler getirecek bir dahaki hafta doktor kontrolünde neler konuşacağız.

8 yorum:

AYÇA dedi ki...

Bu yasadiklarin cok normal Sibelcim. Kolay bir ameliyat degil ve bravo Tarkan'a dayanikliymis. Biz olsak kimbilir nazimizdan gecilmezdi.

Cok sukur atlattiniz. İnsallah en kisa zamanda tamamen iyilesir Tarkan. Tekrar gecmis olsun.

Tarkanın Annesi dedi ki...

Haklısın Ayça'cım bende zaten öyle diyorum ne dayanıklıymış benim oğlum ağzımızda ufacık yara çıkıyorda günlerce sızlanıyoruz. İnşallah dediğin gibi en kısa sürede iyileşir de bizimde onunda keyfimiz yerine gelir.

Gulcin dedi ki...

gecmis olsun adim adim daha iyi olacak hadi tarkan cabucak iyiles :)

Seda dedi ki...

Benim yakışıklı oğlum dayanaklıdır,güçlüdür,kuvvetlidir..çok maşallah Tarkan'a..Bu arada sesini duymak çokk güzeldi Sibel'ciğim,çok neşeli bir hatuna benziyorsun,cıvıl cıvıl,kıpır kıpır geliyordu sesin..araşalım gene..öpüyorum çok yakışıklı kuzunu ve seni..muah

Seda dedi ki...

canım eşim kargoyu bu gün gönderecek,bir iki güne ulaşır ..inşallah beeğenirsiniz..öpüyorum çok

Tarkanın Annesi dedi ki...

Gülçincim sağol canım iyi dileklerin için.

Sedacım vallahi keşke aynı yerlerde otursakta hep görüşebilsek o kadar isterdimki.Senin de sesin cıvıl cıvıldı. Başta biraz tereddüt ettim arıyayımmı diye ama iyiki aramışım gene araşırız inşallah bu arada göndereceklerini tabiki de beğenerim düşünmen bile bir incelik sağol canım gelince aarım seni öpüldünüz ana oğul:)

nil dedi ki...

Kıyamam ben ona. Çabucak iyileşşin, istediği gibi dondurma yesin.Rahat uykular uyusun,kuzum benim. Sibelim çoğu gitti azı kaldı, tekrar tekrar geçmiş olsun.

Tarkanın Annesi dedi ki...

Sağol Nilcim vallahi sizlerde olmasanız yazıyorum da rahatlıyorum. Allah kimselere sıkıntılar yaşatmasın.