15 Temmuz 2009 Çarşamba

İyiyiz, iyiyiz

Bugün kontrol günümüzdü. Değerlerimiz doktora göre iyi ama kilo biraz az almışız bence. Genelde her ay 700 gr'a yakın alıyorduk ama bu ay sadece 400 gr almış Tarkan.Biraz ona takıldım. Aslında çocukcağaz alıyom kiloları alıyom gene yaranamıyom, bak anne sende o kiloları vermeye çalışıyosun bana kilo al diyosun diyordur eminim.

Kilo: 8,600

Boy: 70

Baş çevresi: 42,8

Birkaç gündür vucudunun ön kısmında isilik oluşmuştu. Aslında sanırım bunda benim hatam oldu. Vucudu yumuşasın diye bebek yağı sürdüm ve o gün hava çok sıkıntılı ve bunaltıcıydı. Zannedersem vucuduna ağır geldi bu yağ ve sıcakla da birleşince attı. Gerçi banyo yaptırmamız ve sürekli havalandırmamız birkaç gündür havalarında serin gitmesi işe yaradı galiba. Sabah çok azalmıştı kızarıklıklar. Doktorumuzda zaten durumun sıcaktan kaynaklandığını sıkca banyo yaptırmamız gerektiğini söyledi. Birde rötavirüs aşımızın son dozunuda olduk şükür o da bitmiş oldu.

Doktorumuz bu ay için artık etlere geçiş yapabileceğimizi söyledi. Gerçi çorbalarını yavaş yavaş et suyuyla yapmaya başlamıştık. Artık balık, tavuk, et ve kıyma yavaş yavaş verebilirmişiz. Laf aramızda maşallah bizim oğlan tabağımızda ne görse saldırıyor yani bu arada yavaş yavaş et felanda yemeye başlamıştı zaten.

İşyerinde çalışanlardan bir arkadaşımızın eşi bugün yarın doğum yapacak onunla konuşuyorduk sabahta. Gece gündüz nöbetteyiz dedi bende kolay olmadığını söyledim ama 3 dört ay sıkıntı çekersiniz dedim ondan sonra çocuk bir düzen oturtuyor zaten. Mesela Tarkan'ın şuan tam böyle sıkımlık halleri. Eller kollar balık gibi bir çırpınıyor biR çıpınıyor, sonra da gülüyor yaptıklarına. Ben bu aralar ona küçük paluk diyorum sizde görseniz hak verirsiniz bi saniye durağı yok. Sürekli bir ayağa dikelme ve dik durma durumlarımız var. Sonrada hobbala hopbala yapıyor sonra yüzümüze bakıp bi gülüyor çok hoşuna gidiyor. Elini havada tutunca gel annesi gel diyoruz oda hemen eliyle gel gel işareti yapıyor. Birde iki elini yumruk yapıp çatlaşında patlaşın der gibi birbirine vurması yokmu bitiyorum o zaman. Ne çabuk öğreniyorlar daha 1 ay önce cisimleri elinde zor tutarken şimdi oyuncağının lamba düğmesini ezberlemiş basıp yakıyor bide gözüne doğru yaklaştırıyor içini merak ediyormuş gibi.

Artık sürekli dönüyor sırt üstü yatır hemen dönüyor ama daha kollarıyla vucudunu kaldırmayı beceremiyor. Geçenlerde yere minderine koydum 1 dk geçmedi bi geldimki hem dönmüş hemde koltuğum altına girmiş.

Tahtalara vurayım yemesi gayet iyi meyveleri çok seviyor bide yemekleri. Çorbadan daha ziyade yemek yemeği seviyor. Yemek yerkem haaaam diyor bide üstüne üstlük. O yüzden babanneside özellikle sebzeli (yeşil fasulye, patates, kabak, bamya, patlıcan,) yemekler yapmaya çalışıyor. Bamyayı ve taze fasulye yemeğini çok seviyor.

Uyku düzeninde yeryer oynamalar olsada genellikle 12 gibi bi uyanıyor emiyor ve hemen uyuyor 2,5 gibi ve 5,5 gibi gene uyanıp emiyor ve tekrar uyuyor. Yani fiks bu saatlerde bi uyanması var yatıpta 6 saat boyunca uyuduğu en fazla 1 veya 2 keredir.

İşte günler böylece gelip geçiyor. Aslında çok şeyler yazasım var ama bugünlük bu kadar diyelim sonra yeni yazılarda buluşmak üzere.

11 yorum:

ELİF dedi ki...

şimdiden sonra çok tatlı olacak bak göreceksin...

Sen Gelince dedi ki...

Hatta her ay bu en güzel, en tatlı ayıydı diyeceksin:)

Hülya dedi ki...

ben bu tatlı oğluşu kocaman öperim...her ay daha da güzel haberler alın İnşallah...sevgiler

Sibelbek dedi ki...

maşallah maşallah. valla şimdiden böyle sebzeye ağırlık vermeniz iyi olur ama abartmayın derim ben. Tibet bir süredir ağzına sebze sürmüyor. öncesinde çok mu abarttık acaba, o yüzden mi diyorum ama galiba bu dönemde böyle geçişler yaşamamız normal olacak.

ayaklanmaya başlayınca her şey hem çok güzel hem çok zor olacak. keyifli günler yakında :)

Primarima dedi ki...

Şu rotavirüs aşısını yapdırmanız çok iyi...çok korkuyorum ben o hastalıkdan cocukları perişan eden bir virüs cunku...kilosuda gayet iyi canım takma kafana.

Tarkanın Annesi dedi ki...

Tibet'in annesi uyarını dikkate alıcam heleki bizimki gibi yeni tatlara alışınca eskiyi bırakan bi çocuk için dediklerin gerçekleşebilir.

Prima'cım bende başta çok araştırdım .ünkü bu aşının daha öncelerde çok yan etkileri oluyormuş bağırsak düğümlenmesi gibi. Ama neyseki teknoloji sayesinde artık bu sorunları ortadan kaldıracak şekilde yeni üretimler oluyor bu aşıda ve eskisi gibi değil. O yüzden bende yaptırmak istedim gerçi parayla alınan bir aşı ama feda olsun yavruma.

Güneş dedi ki...

Merhaba hep başka blogların yorumlarında gördüm tarkanı, çok tatlı en sonunda bu gün uğradım blogunuza , her ayı çok özel çok tatlı maşallah.

yeşim dedi ki...

maşallah Tarkana annesi:)) Hep böyle sağlıkla büyüsün inşallah..

Deniz dedi ki...

poposunu kaşı :)

Oya dedi ki...

İyi olmanıza çok sevindim canım. Maşallah kilosu boyu gayet iyi. İştahlı olmasıda ayrıca çok çok güzel.
Rotavirüsü bende hem İkraya hem Yüsraya vurdurmuştum.
Ah o dönmeler bir emeklemeye dönüşsün ozaman göreceksiniz siz:))) Yüsra şimdi emekliyor ve o kadar kısa zamanda bir odadan bir odaya geçiyorki şaşarsın. Hep peşindeyiz cadının:))

zee dedi ki...

Evet küçük Tarkan'ın bu dönemde yaptıklarını okuyunca Defne için yazdıklarımı okur gibi oldum:)
Sağlıklı sıhatli büyüsünler en önemlisi o.