29 Ekim 2009 Perşembe

Ümit Ediyorum....



Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yılında malesefki çok parlak şeyler sarfedemeyeceğim. Bu çoşku içinde olmamız gereken günlerde son gelişmeler, demokratik açılım komedyası adı altında yapılan bu toprakların kalbine ciğerine beynine saplanan bıçaklar koca millet olarak bunlara seyirci bir vaziyette herşeye emme basma tulumba gibi olur peki boynumuz kıldan incedir tavrı, bir adımlık toprak için dökülen onca kanın, yapılan onca fedakarlıkların, şehitlerin, eli kolu gözü bacağı yok olanların, bu uğurda günlerce uyumayıp çarpışanların, bir üzüm hoşafı ve bir kuru ekmeği katık yapanların vatan aşkıyla yanıp tutuşanların yok sayıldığı, birkaç çapulcunun nerdeyse başımıza paşa yapılacak kadar saçma sapan lafların geçtiği, karşılamaların düzenlendiği bunlar yetmiyormuşcasına yüce bildiğimiz kurumların hergün tek tek açıklanan kumpas oyunlarını, belgelerini, görevleri bu vatanı korumak olanların nasıl bu vatanı yol geçen hanına çevirdiklerini, yeni yetişen fidanlarımızı nasıl gözlerini kırpmadan kendi emel çıkar ve koltuk savaşlarına yem ettiklerini, hergün bir yenisi eklenen sağlık skandallarını, eğitim yuvası diye bildiğimiz okullarda kurslarda yaşananları, artık çoluğumuzu çocuğumuzu dışarıya çıkarmaya korkar hale geldiğimiz şu günlerimizi gördükçe, sürekli Atatürk'ün tartışıldığı onca insanların yaptıklarının küçümsenerek anlatıldığı paneller ve tartışma programlarını gördükçe noluyoruz diyor insan. NOLUYORUZ.



Yüce komutan zeki insan ATAM. Hani senin bu topraklar uğrunda geceni gündüzüne kattığın ve yorgunluktan bir kalpak üzerine alıp karlar üzerinde dinlendiğin bir resmin vardır ya o beliriyor şuan gözlerimde. Uğuruna ya ileri ya ölüm dediğiniz şu vatanı 86 yılda getirdiğimiz duruma bakın. Hepimiz suçluyuz aslında kendimde dahil. Nekadar çabalasakda sizin o büyük yüreğiniz coşkun azminiz vatan millet sevginiz hiçbirimizde malesef yok. Olmuş olsa böyle olurmuyduk. 40.000 canımıza malolanları yağlar ballar içinde besleyip alkışlar arasında kahraman yaparmıydık.


Belki yazımda bayram, neşe, sevinç sözcüklerini yazabilirdim ne de çok isterdim aslında. Ama yazılacak bir durum malesefki yok. Ve biz nasılsak öyle yönetiliyoruz bu bir gerçek. Lafa geldimi malgalda kül bırakmayan bizler Cumhuriyetimiz'in kuruluşunun 86. yılında bunları yaşıyoruz. Bu ülkede yaşayıp bu ülkenin bütün nimetlerinden faydalanıp bu ülkenin ekmeğini iş gücünü kapıp Türkiye Cumhuriyeti lafzını hiçe sayanlarla ve onlara prim verenlerle çepeçevre bir vaziyette bir bayramı kutluyoruz. Ama ben tüm bu yazdıklarımı düşünerek nasıl kutlarım bilemiyorum. Ümitvar olmak herzaman iyidir sadece ümit ediyorum. Bu vatanın değerinin bilindiği başka nice CUMHURİYET BAYRAMLARI'nda mutluluk kelimelerinin sarfedildiği cümleleri yazdığım günleri ümit ederek Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

Hiç yorum yok: