30 Mayıs 2009 Cumartesi

Üzgünüm Halacım Çok Üzgünüm

Bir aile daha yıkılıyor malesef. Abim ve yengem resmen boşanıyorlar. Geçen hafta ilk celse görülmüş.

Burada asıl soru anne ve babanın boşanırken diyetini kimin ödediği. Evet malesef bu ağır diyeti küçücük 10 yaşındaki bir çocuk ödeyecek. Anne ve baba nolcak peki hiçbirşey. Onlar o koca koca bedenleri ve akıllarıyla gene mutlu mesut yaşayacaklar. Peki ya yeğenim. O anda o saniyede yanında olmasını istiyeceği babasının boşluğunu nasıl dolduracak? Dost kalmakmış peeeeh. Ne garip bir ironi... Dost kalınsa ne yazar hiçbirzaman uyandığında bir daha babasının banyoda yüzünü yıkadığını, kahvaltıya hepbirlikte oturduklarını hoşsohbet kahkahalar eşliğinde çaylarını yudumladıklarını göremiyecek...... v.s. v.s.

Ne garip ve bencil varlıklarız biz büyükler. İnanın yengeme ne denli kızıyorsam abime de o denli kızıyorum. Bir çocuğun hayatıyla nasıl böyle oynayabildiklerine nasıl bu denli herikisininde hayata kendilerini kaptırdıklarına içim burularak seyrediyorum. Sizce hayatı güzelleştirmek biraz da bizlerin elinde değil mi? Neden bu kadar dikine sürüyoruz herşeyi... İnatçı keçi misali.

Neden ... Neden...Neden. Neden soruları milyonlarca uzaaaar gideeer. Bir çocuğa annelik ve babalık yapmak gerçekten bu kadar kolaymı peki. Neden biz büyükler hiçbirşeyi planlamayız. Bir çocuğu dünyaya getirirken neden tartmayız birbirimizi. Neden o çocuğu aile yapımıza güvenene kadar ertelemeyiz de hemen adam olsunda nasıl olsa büyür gözüyle bakarız. Büyümüyor işte. Benim yeğenim hep bunun ne olursa olsun bir şekilde ceremesini çekecek. Ne kadar kendisine hissettirilmese de bunu yaşayacak.

Ben inanın tam 1,5 yıl eşimi tarttım kendimi tarttım. Acabalarımın cevabını aldıktan sonra hamile kaldım ancak.Neden peki diyorum benim abim ve yengem bunu yapmadılar.

Şimdi utanıyorum kendi adıma yeğenimin yüzüne bakarken. Çünkü bizlerde hatalıyız. Biz büyükler. Ona bu olayı dayatmak mecburiyetinde kaldığımız için. " Harun Mehmet bak bitanem sen büyüdün artık bizi anlamalısın malesef annen ve baban anlaşamıyorlar ayrılmak zorundalar" bumudur yani. Peki neden anlaşamıyorlar biri birşeye ak diğeri kara diyor. Peki orta yolu bulamıyorlar mı? Hayır çünkü bencillikleri malesef senden önce geliyor. Malesef bebeğim malesef bitanem. Peki "neden ben" diye sorma çünkü inan verecek cevabımız yok. Sadece üzgünüm canım benim senden aileni yuvanı çaldıkları için üzgünüm.

Elim kolum tutmuyor...

2 yorum:

Yelish dedi ki...

Bazen , ciftlerin ayrilmasi cocuklar icin daha iyi..Anlasamayan , surekli tartisan anne babanin yaninda , huzursuz bir ortamda olmaktansa , ikisine ayri ayri sahip olup huzurlu olmak..
Umarim yegenin icin cok daha iyi bir halalir zamanla Hissetiklerini tahmin edebiliyorum.

Umarim bir mucize olur ve birbirlerine hic olmadiklari kadar asik olurlar ..

Adsız dedi ki...

I alwayѕ ѕpent my hаlf an hοur to rеad thiѕ website's articles or reviews daily along with a cup of coffee.

Feel free to surf to my page :: chatroulette