23 Ekim 2009 Cuma

Diş Acısı 1

Az önce evi aradım galiba bide ishalimiz eklenecek tüm bu olanlara.Gece sürekli uyandı durdu bu diş çıkarması ne zor bişeymiş. Neyse az önce aradım kakasını sıvık yapmış gerçi antibiyotikte onu ishal yapıyor ama kullanmazsakta bu hırıltı balgam bi türlü düzelmiycek. Hem antibiyotik hem burun akıntısı diş çıkarma hepsi birleşince ishal olması kaçınılmaz gibi bişey zaten. Bi düzelse yavrum. Ya hep okuyordum diş çıkarınca bunların çoğunu çocuklar yaşıyor bunu da biliyordum ama içim gidiyor işte bana yazsanıza acaba tekrar doktora götürsemmi ama daha yeni gitti.Kafam allak bullak gene.

9 yorum:

İkizBebek dedi ki...

çok çok geçmiş olsun.Umarım kısa sürede toplarlanır.

fazi dedi ki...

bizde de diş konusu var :) kızımda diş çıkarıyor ve idrar yolu enfeksiyonu oldu antibiyotik kullanıyoruz.Aynen ishal durumları günde 4-5 kez kaka yapıyor.Antibiyotiğe bağlı ishal olduğu için prinç lapası yoğurtlu olarak veriyorum.patates haşalaması muz yardımcı olacaktır.ateşi çok yükselmedikçe ben ayşe ipeği extra dr a götürmeyi düşünmüyorum.Ama tarkanın ishali çok fazlaysa ateş varsa keyfi bozuksa dr görmesinde fayda olabilir.belki antibiyotiğini değiştirmek gerekebilir tabi belki !Bir de bol bol sıvı alsın geçmiş olsun :) bugünlerde hastalıklarla geçiyor işte :)

İlknur dedi ki...

Disler cikmaya baslayinca bizde de gece uyanmalari artti ve ishal var. Tarkani sen daha iyi gozlemliyorsundur tabi icin rahat edecekse doktora gotur ama antibiyotik kullanmasa da ishal olabiliyorlar. Kimi zaman ates bile gorulebiliyor dis cikarma sirasinda.

Ben de yolunu pek gozlemistim ilk disin :) Velakin simdi de dis cikarma fasli ne zaman bitecek diye yol gozluyorum :) Hem onlar hem biz saglam hirpalanacagiz gibi bu surecte. Allah hepimize yardim etsin.

Tarkanın Annesi dedi ki...

fazicim Allah'a şükür ateş şimdilik yok gerçi ishalde şuan çok değilmiş eğer işler iyi gitmezse dediğin gibi tekrar doktora götüreceğim.

yeşim dedi ki...

Sibelcim aynı durumlar bizde de oluyor diş çıkarma vakitleri..Bence doktor için acele etmeye, illaki götürmeye gerek yok şimdilik. Kolay gelsin yavruşlara da biz de

Belkıs dedi ki...

Sibel'cim aman hırıltı dinsinde herşeye razı ol derim ben. Antibiyotik tedavisi ile ilgili kontrole çağırmıştır zaten doktorunuz. O yüzden benim fikrim aceleye mahal yok.

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Sibelcim bizdede aynı sorun vardı, geçen hafta hiç uyumadık diyebilirim, tabi bu duruma alıştık artık bizim 4.diş geldi çünkü.Ateş ve şiddetli ishal yoksa panik yapmanada gerek yok.Diş çıkarmada bu sorunlar olabiliyor çünkü, muzu püre yapıp yedirebilirsin çok iyi geliyor, patates de çok iyi bu konuda, patatesi tek yemezse püre yapıp çorbasına katabilirsin işe yarıyor.
Birde dr bir sor derim ben; Tuğra'nında grip olayından sonra balgam oluşmuştu ama bizim dr pek antibiyotikten yana olmadığı için balgam söktürücü vermişti ve çok işe yaradı 3 günde kayboldu tüm şikayetler, sende bir sor istersen belki iyi gelir tarkan paşaya.Damaklarına da uyumadan önce jelle masaj yap.Biz dentinox kullanıyoruz çok iyi geliyor.Artık en ufak rahatsızlıkta da dr götürme, biliyorsun domuz gribi riski var heryerde en tehlikeli yerlerden biride hastaneler aman dikkat et.
Öpüyorum Tarkancığımı, geçmiş olsun tekrar canım..

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

Herkesin yaşadığı gibi, bizde de bu sorunlar oldu malesef.Allah'a şükür ki; kızım hiç ateşlenmedi ya da çok hastalanmadı maşallah, sadece huysuzluk ve uyku bölünmeleri yaşadık bol bol.Ama haklılar, 1 haftadır dişim ağrıyor, kocaman kadınım dayanamıyorum yani !
Tarkanın talihsizliği; hastalığı ile birleşmesi olmuş.Telaş yapma canım sen de, hepimiz diş çıkarttık, her an doktora mı gidiyoruz, hala dişimiz çıkıyor.Olur o kadar.İshaller,kusmalar,ateşlenmeler, sen de okudum diyorsun... Eee normal işte :)

Yelish dedi ki...

Butun disler ayni olmuyor Dilerim ki bunlar sadece ilk disinde basina gelmis anilari olarak kalir !

Doktora goturmeme konusunda fikir vermekten cekinirim hep .Ishal ve atesi takip etmeklazim hep ,ona gore sen bilirsin ne derece gerekli oldugunu .

Yalniz sunu soylemeliyim , esim saglik firmasinda ve cocuk ishali icin ilac uretiyorlar.Eskiden sekerli su verilirmis ve bu cok yanlismis.Sekerli icecek kesinlikle almamasi gerekiyormus , meyve suu vs gibi - aklinda olsun

gecmis olsun tekrar

sevgiler