2 Ekim 2009 Cuma

Karamsargiller...

Hani hep şu mimlerde veya kişilik testlerinde çıkar ya nasıl birisinizdir?

En ilginç yanınız nedir?

Ben galiba karamsargillerdenim. Hani şu olaylara hep olumsuz olacakmış gibi bakanlardan. Ha şimdi başta bunu okuyanlarda kasvetli sıkıcı cins donuk biri zannedebilir aslında tam tersi hiç öyle kasıntılarım cinsliklerim yoktur. Demek istediğim genelde belki otokontrol bu bilemiyorum çok amanda olacak da, kesin bu iş hallolacak, %100 iyi olacak gözüyle yaklaşamayışım olaylara. Belki bu bir duygu ve mantık çatışmasıdır. Çünkü ne zaman olaylara hep olacak, ve kesin gözüyle bakarsam çok büyük hayal kırıklıklarına uğradığıma şahit oluyorum. Olaylara bence olmama ihtimali yüksek, Sibel heveslenme canım çok beklersin, diye adapte olduğumdaysa genellikle olumlu sonuçlandığını, yada olumsuzsa da canımın çok yanmadığını keşfettim yıllar içinde. Eğitim hayatım, sosyal hayatım, iş hayatım, arkadaşlıklarım, dostluklarım, hepsinde bu olayı sınamışımdır. İlk etapta çok iyi insan bak kesin dediklerimden ziyade, hele dur bakalım hemen sıkı fıkı olma bir ölç biç dediğim arkadaş ve dostluklarımda daha başarılı olduğumu dahi şuan söyleyebilirim. Belki bu ters orantı yada hani eşitliğin önündeki eksinin karşı tarafa artı olarak geçmesi gibi bişey. Bide bu edinmiş olduğum huy beni çok uç olmayacak hayallerden ve gerçekleşmiyceğini bilipte boşa yapılan planlardan da koruyor çünkü şunu kimse yatsıyamaz gerçekler her zaman acıdır. Kurduğum hayallerin olmayışı gerçek yaşamda canını çok acıtabilir. Şimdi çocuk yetiştirirkende öyleyim galiba. Yani onunla ilgili çok mükemmel biri olacak, süper zekalı olacak, okulda başarılı olcak, sosyal hayatta bir numara olacak, gitar çalacak , yüzecek, tenis ,basket v.s binumum sporları yapacak, gözde olacak uzun olacak yakışıklı olacak, benim yapamadıklarımı yapacak gibi hırslar büyütmüyorum içimde. Çünkü bilemiyorsunuz belki bunları olacak belki de olmayacak ama şu bir gerçekki hep olacak gözüyle bakıp olmadığını görmektense herşeyi akışına bırakıp olumsuzluklar olsada Sibel zaten şartlandırmamıştın kendini hayırlısı ve oluru buymuş demek tüm bu yazdıklarımın ışığında bakarsak daha iyi bence. İyi midir, kötümüdür bilemem ben hayatımda deniyorum zararını görmedim ama kimileri de böyle olmaz diyebilir. Bundan birtek babamız biraz şikayetçi oluyor. Ama çok hayaller aleminde yaşamaktansa, bazen olumsuzluklar diyarında yol almak insanın hayal kırıklıklarını azaltıyor bence.

6 yorum:

İlknur dedi ki...

Ayni seyi ben de hep yasamisimdir. Ne zaman hep iyi dusun iyi olacak dediysem olmadi. Bir seye cok heves edersem o kadar gerceklesmez. Oglum icin de senin hissettiklerinin aynisini hissediyorum. Elbet her anne cocgunu hep en iyi en zeki olarak gormek ister. Yakisiklilik konusunda kendimi kandiramiyorum cunku benim gozumde nasil o cok guzel bir bebekse yarin obur gun dunyanin en cirkin adami da olsa ben onu hep en yakisikli bulacagim :)) Hayatta onun ilgili kurdugum tek hayal ise cok basarili cok zengin falan olmasi degil sadece sadece onu mutlu gormeyi arzu ediyorum. Mutlu bir hayat geciriyorum diyebilmesi tek hayalim. Insallah ta boyle olur.

a.y. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yelish dedi ki...

Secret'i okudunuz mu ?Turkcesi SIR galiba.
Neye inaniyorsakonu cagiriyoruz .Pozitifolmakcok onemli.Dunyanin en zenginlerinin hayat hikayesini okuyun bak hep yoksulluk cekmis insanlar Parayi cagirmislar cunku hep ve hephayal etmisler.
Onun icin ben kesinlikle iyi seyleri cagirmaya ve istemeye inaniyorum
Benimcocugumcok saglikliolacak
benim cocugum cok basarili olacak
bunda yanlis birsey gormuyorum ben -ama pozitif olmak adina
Asiri hirslanip ,kendini etrafindakilerle yarisa sokan tipler hepkaybedero ayri .
Allah hepsi icin en iyi seyleri nasip etsin bize.
Hepsi birbirinden iyi olsun .
Kendimiz olunca baska amakonu onlar oldumu hersye degisiyor NEDENSEEEE :)))

Yelish dedi ki...

Bu arada kusura bakmayin Ilyas klavyemin space tusunu kirdi sagolsun yazarken yapisiyor hep kelimemeler zor ayiriyorum valla:)

Tarkanın Annesi dedi ki...

İlknurcum tabiki çocuk konusunda düşüncem seninkinden asla farklı olamaz ben zaten aslında yazarken şunları demek istemiştim hırslarım yok yani uç hırslarım hani kimisi çocuğunu hep işte en iyi olmalısın mantığıyla yetiştirir ya ama günün birinde bu çocuğa öyle ağır gelirki hayatı boşlar ben aslında bunu kastetmek istemiştim. Ben en iyisi olacak muhakkak mantığını gütmektense onu çok hırslara kapılmadan en kötüsü de olabilir mantığıyla büyütmeliyim diyorum kendimi. Çünkü aksi halde çok hayyaller kurup gerçekleşmediğini görmek bence daha büyük bir yıkım.

Tarkanın Annesi dedi ki...

Yelizcim söylediklerin de haklılık payın tabiki var ama işte bu bende pek tesir etmiyor galiba. Belki benim yaydığım enerji de hep iyi düşün iyi olsun mantoğı fayda etmiyor bilemiyorum. Ha dediğim gibi bu beni Nemrut köşe bucak kaçılası bir insan haline getirmiyor yanlış anlaşılmasın. Ben sadece hayattaki hep yaşayıp sınadığım bir tecrübemi yazdım bu belki bende böyle yada benim kendimce oluşturduğum bir otokontrol. Bu arada Ilyas'ın o klavyeye basan parmaklarını napmalı hhaaaaam yapmalı haaammm...