22 Ekim 2009 Perşembe

YuppiYaaaa Bende Dişe Dokunur Bişey Yaptım

Ve ilk dişimi çıkardım. Pazar gününden beri süren kırgınlığım burun akıntım ve geri dönen göğüs hırlaması eşliğinde hemde.
Pazar günü Tarkan'ın sol burnu akmaya başlayınca ve öğleden sonra hafif hırlaması olunca gene eyvah dedim. Oysa hava çok iyiydi üşütmüş olamazdım yada evde hasta kimse yoktu nerden geri geldi bu hastalık diye gene kara kara düşüncelere dalmaya başlamıştım o gün bi takip edeyim dedim çünkü keyfi yerindeydi bir tek sol burnu akıyordu sağ gayet iyi. O gün ve pazartesi gündüz bi problem yok gibi gözüküyordu. Yalnız pazartesi akşamı nerdeyse 5 kere uyandı sürekli mızmız burnuna sprey sıktırmıyor ağlıyor beni iyice bir telaş aldı doktordan randevu almam gerekli dedim. Salı günü evi aradığımda Tarkan çok mızmız sürekli uyuyor durgun dediler çok kötü oldum. Doktordan randevu dahi aldım ki akşam eve gittiğimde süpriz.
Tarkanın ön sağ alt dişi ucunu göstermişti. Ellerimi güzelce yıkadım ve evet evet hem hınzırca ısırıyor hemde elime öyle güzel bişey batıyorduki anlatamam. Tam iki gündür artık bir dişe sahip benim tatlı aşkım.
Tam bu olayın akabine dün aile hekimimiz aramış. Nihayet bu aile hekimliği faal duruma geçmiş onlar aramasa haberimiz olmayacak. Tarkan'ı görmek boy ve kilosunu gelişimini takip etmek için çağırmışlar. Malesef işte olduğum için halası sen rahat ol biz gidip gelelim dedi ve Tarkan'la güle oynaya doktor amcasına muayene ve kontrole gitmişler. Gelişimini oldukça iyi bulmuş ayının üzerinde kilo ve boyu. Dişinin çıktığını oda teyit etmiş ve burun akıntısının gribal gözükmediğini büyük bir nedenle diş kaynaklı olduğunu göğüs hırıltısının gene burnunun akmasından dolayı olduğunu söylemiş.Sırtını çiğerlerini ağzını gözünü her yerini kontrol etmiş. Çocuk kusmadığı ve ishal olmadığı sürece endişelenecek bişey olmadığını söylemiş. Burun akıntısı için sprey (sıkıyorum zaten) sıkın demiş,pedidus şurup ve dolven şurup yazmış. Birde zinnat şurup yazmış 5 gün kullanın kesin demiş. Diş jeli vermiş. Gerçi hiç istemiyorum ilaç kullansın ama yapcak bişey yok. Ama Tarkan vallaha şurupları resmen elimi kendine çekerek içmek istiyor o kadar çok seviyor.
Dün burnu hala tıkalı ama oldukça neşeli keyifli gülen oturan kalkan heryere girip çıkan oynayan sarılan öpen şımaran bağıran çağıran tam bir atom karınca vardı evde. Öyleki gece 11'de anca uyutabildim enerjisi açığa çıktı galiba. Ama bundan sonra yandım ben emerken öyle bir ısırıyorki birkaç gün sonra halim nice olur bilmiyorum yazarım artık uff oldum diye.

Amaaaaan herşey boş olsun varsın dişimiz varya siz ona bakın.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk dişi hayırlı olsun:)
Kocaman öpücükler bu yakışıklıya...

zuzuların annesi dedi ki...

Hayırlı olsun yeni dişiniz:)
Ne sevimlidir o şimdi tek dişli minik canavar:))

Eylm-Sdnz dedi ki...

ah ne mutlusundur ilk dişi görünce ben havalara uçmuştum..hayırlı olsun canım..öpüyorum

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

İlk dişiniz hayırlı olsun :)
Diğer dişlerin ağrısız,sorunsuz çıkması dileklerimle..
Tuğram'la birlikte öpüyoruz Tarkan Paşayı :)

yeşim dedi ki...

canım canım canım, ilk dişi hayırlı olsun canımın, diğer dişler de tıpış tıpış gelsinler yavruşu üzmeden:)))

ELİF dedi ki...

oooo harika, gelsin dişler, rüya da ilk dişini 10.ayını doldurduğu gün çıkarmıştı ve ardı arkası kesilmedi.Sibelciğim yine girdin o psikolojiye azıcık rahat ol lütfen.

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

İlk dişiniz hayırlı olsun canım.Nete bu aralar sık giremiyorum da geç oldu farkındayım =)
Sen daha dur, "2 yaşa kadar kesin emziririm"diyen ben,10 aylıkkenden beri bırakıcam diyorum, mememin uçlarını koparttı, buna rağmen orada uyuyup kalınca hemen geçiyor acılarım =)
Çok zor ama harika bişey, işte annelik böyle bişey =)